Volledig scherm
© Alphons Weierink

‘Röntgen’ toch open op zondag in Oldenzaal

OLDENZAAL - De röntgenafdeling in het Oldenzaalse ziekenhuis gaat vrijwel zeker weer op zondag open. Dat betekent dat patiënten van de Huisartsenpost Oldenzaal daar binnen afzienbare tijd toch weer terecht kunnen. Zij het dan in een beperkt tijdsbestek.

De Huisartsendienst Twente-Oost gaat de haalbaarheid van dit compromis samen met de afdeling radiologie van het Medisch Spectrum Twente onderzoeken en concreet vorm geven. Dit is de uitkomst van het spoedoverleg dat de directie van de Huisartsendienst en een aantal huisartsen uit Noordoost-Twente heeft gehad met de Raad van Bestuur van het MST. Aanleiding was de door het MST eenzijdig opgelegde bezuinigingsmaatregel om per 1 juli de röntgenafdeling in de weekends alleen nog op zaterdagmiddag open te houden. Dat leidde tot grote onrust en verontwaardiging bij de huisartsen en patiënten die voor het maken van een röntgenfoto dan zijn aangewezen op ziekenhuizen in omliggende plaatsen als Enschede of Hengelo.
Verdelen
Uitgangspunt van het compromis is om de beschikbare capaciteit aan uren voor de röntgenafdeling iets uit te breiden en te verdelen over zowel zaterdag als zondag. Sinds 1 juli kunnen er in Oldenzaal alleen nog op zaterdag tussen een en vijf uur röntgenfoto’s worden gemaakt na verwijzing door de huisartsen. Maar dat zou veranderd kunnen worden in drie uur op zaterdag en drie uur op zondag; beide dagen bijvoorbeeld van een tot vier uur.

Oldenzaal e.o.