Volledig scherm
Harm Steenbergen © Harm kwam er niet zonder fysieke schade vanaf

Roofvogel valt hardloper Harm aan op Hulsbeek

OLDENZAAL - De 47 jarige Harm Steenbergen is zaterdagmorgen tijdens het hardlopen aangevallen door een agressieve roofvogel. De Oldenzaler lichte verwondingen op aan zijn hoofd.

‘Momentje van de dag. Net een rondje hardlopen op het Hulsbeek, word ik aangevallen door een agressieve roofvogel’, liet de hardloper weten op Facebook.

Gestoken

„Je schrikt wel even”, zei Steenbergen zaterdagavond over het voorval. „Ik was gewoon aan het lopen, toen ik ineens iets in mijn nek voelde. Ik dacht nog: het zal toch niet zo zijn dat ik word gestoken… Je leest steeds vaker van die incidenten, zoals laat in Groningen (waar recent een jogger werd doodgestoken, red.). Maar toen ik omhoog keek zag ik een grote vogel.”

Die was ook snel weer weg. „Het duurde hooguit seconden. Daarna was-ie ook weer weg”, zegt Steenbergen, die er niet helemaal zonder fysieke schade vanaf kwam. „Toen ik met mijn hand over m’n hoofd wreef, zat die onder het bloed. Het viel uiteindelijk wel mee, al ben ik voor de zekerheid wel even een tetanusprik gaan halen.”

Agressieve roofvogels

Rond het Hulsbeek houden zich wel vaker een of meerdere agressieve roofvogel(s) op. Een bord bij de recreatieplas waarschuwde de bezoekers daar altijd voor.  „Ik weet niet of dat bord er nog staat. Maar het klopt dus wel, van die vogel”, aldus Steenbergen.

Oldenzaal e.o.