Volledig scherm
Erwin ter Huurne (achter) en Benno van den Berg zoeken met een rookmachine naar sporen die de aanwezigheid van ratten verraden. © Carlo ter Ellen

Samen op zoek naar de rat in Oldenzaal

OLDENZAAL - Twee medewerkers van de gemeente Oldenzaal meldden zich deze week bij woningen aan de Scholtegrevinkhoflaanen Scholtenhoeklaan. Hun missie: het vinden van sporen die duiden op de aanwezigheid van ratten in de buurt. Ze kwamen niet vergeefs.

Argeloze voorbijgangers moeten woensdagochtend raar hebben opgekeken. Bij een aantal woningen aan de Scholte Grevinkhoflaan komt witte rook uit de regenpijpen. Ook uit rioolputten stijgen rookslierten op.

Rat
Verantwoordelijk hiervoor zijn Erwin ter Huurne en Benno van den Berg, twee medewerkers van de gemeente Oldenzaal. Ze zijn op zoek naar sporen van een beest waar niemand op zit te wachten: de rat.

Gering
Het is de tweede keer dat Ter Huurne en Van den Berg zich in deze buurt melden. Na diverse klachten over ongedierte namen ze vorige week voor het eerst een kijkje op twee adressen. „We hebben geprobeerd om ze aan het voeren te krijgen met voerkisten. Maar de afname was heel gering. We proberen de bron op te sporen. Vaak lukt dat vrij snel. Hier is ’t niet zo gemakkelijk”, schat Ter Huurne in.

Zolder
Later op de ochtend is het raak op de zolder van een woning aan de Scholtenhoeklaan. Keutels en knaagzaden zijn indicaties dat deze ruimte frequent wordt bezocht door ratten. Tevreden stelt Erwin ter Huurne vast dat het erop lijkt dat de bron is gevonden: „Donderdagmiddag komen we hier terug. In verband met andere afspraken hadden we geen tijd om te gaan roken. Maar dat gaan we morgen dus doen. Duidelijk is wel dat er iets gedaan moet worden. Waarschijnlijk gaan we gif gebruiken om van de beesten af te komen”, is de inschatting van Ter Huurne.

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement  

Oldenzaal e.o.