Volledig scherm
Scholieren van De Maten in actie op het theaterpodium van De Bond. © Robin Hilberink

Scholieren in slow motion
door Oldenzaals theater

OLDENZAAL - Ongeveer 700 kinderen uit de groepen 7 en 8 van de Oldenzaalse basisscholen namen dit najaar deel aan de 'Theatertocht'.  Als laatsten waren het dinsdag leerlingen van de Nutsschool, De Maten en De Zevenster die zich melden voor een tocht door het theater aan de Molenstraat.

'Theatertocht' is een cultureel project, waarvoor de stichting Cultuur Educatie Platform Primair Onderwijs de samenwerking zocht met stadstheater De Bond en Kaliber Kunstenschool. In de foyer op de begane grond maakten de scholieren via een standbeeld van Elvis Presley kennis met het fenomeen living statues.

Daarna kregen ze allerlei opdrachten, variërend van een oefening in slow motion technieken tot een vrije dans op het theaterpodium van De Bond. Alle oefeningen, dansjes en technieken werden gefilmd door leden van de Filmclub Oldenzaal. 

Volledig scherm
OLDENZAAL - Groep basisschoolleerlingen (Groep 7 van De Maten), die een dans heeft ingestudeerd. Het resultaat wordt opgenomen op het podium van De Bond met rook- en lichteffecten. © Robin Hilberink
Volledig scherm
© Robin Hilberink
Volledig scherm
© Robin Hilberink

Oldenzaal e.o.