Volledig scherm
Peerke Donders en OTDIB zitten vanaf volgend jaar samen onder één dak. © ROBIN UTRECHT

Scouting en Turkse vereniging verhuizen naar Nivon-gebouw in Oldenzaal

OLDENZAAL - Scoutingvereniging Peerke Donders en de Oldenzaalse Turkse Democratische Arbeiders Vereniging (OTDIB) betrekken volgend jaar het voormalige pand van Nivon aan de Thijlaan. 

Zowel Peerke Donders als OTDIB klopten in het voorjaar bij de gemeente aan voor andere huisvesting. Peerke Donders is gevestigd in boerderij Stakenboer in Zuid-Berghuizen. De OTDIB zit in aan de Nieuwstraat. Beide verenigingen gaven aan dat het huidige onderkomen niet meer aansluit bij hun activiteiten. Ook willen ze groeien en dat kan niet op de plek waar ze nu zitten. 

Opknapbeurt

De gemeente kwam met het leegstaande Nivon-pand aan de Thijlaan op de proppen, nadat OTDIB en Peerke Donders opperden wel een pand te willen delen. Voordat beide clubs er vanaf januari hun intrek kunnen nemen wordt het gebouw in de wijk De Thij de komende weken eerst grondig opgeknapt, zodat het weer voldoet aan de huidige eisen van hygiëne en veiligheid. 

Huuropbrengst 

Het pand heeft namelijk enige tijd leeggestaan. Nivon zat er sinds 1983, maar verliet het complex toen de Oldenzaalse afdeling eind 2016 werd opgedoekt vanwege een ledentekort en gebrek aan bestuurders. Ook de Bonsai Vereniging Overijssel en Dreamline, een club voor gezond afslanken, die in het gebouw zaten moesten op zoek naar een ander onderkomen. Nu er nieuwe huurders voor zijn, krijgt de gemeente ook weer een extra zakcentje op haar rekening gestort. De bundeling van de twee vereniging samen in een verenigingsgebouw  levert de gemeente Oldenzaal jaarlijks bijna 19.000 euro op. De kosten van de verbouwing bedragen 25.000 euro. 

Oldenzaal e.o.

Poll

Bouwplannen voor dure appartementen in Losser en Oldenzaal sneuvelen

Bouwplannen voor dure appartementen in Losser en Oldenzaal sneuvelen

  • Begrijpelijk, dit soort prijzen zijn veel te hoog (69%)
  • Jammer, daardoor krijg je minder variatie in het woningaanbod (11%)
  • Geef mij maar een goedkopere woning in een buitenwijk (21%)
1672 stemmen