Met een leggen van een vriendschapsknoop in een stuk touw bekrachtigen de scouts van Peerke Donders en de Oldenzaalse Turkse Democratische Arbeiders Vereniging hun goede band. Samen hebben ze onderdak gevonden aan de Thijlaan.
Volledig scherm
Met een leggen van een vriendschapsknoop in een stuk touw bekrachtigen de scouts van Peerke Donders en de Oldenzaalse Turkse Democratische Arbeiders Vereniging hun goede band. Samen hebben ze onderdak gevonden aan de Thijlaan. © Frans Nikkels Fotografie

Scouts en Turkse arbeiders in Oldenzaal hebben elkaar gevonden in gezamenlijk onderkomen aan Thijlaan

Integreren, dat doe je gewoon. Voor de leden van de Oldenzaalse Turkse Democratische Arbeiders Vereniging  en de scouts van Peerke Donders is het niets bijzonders. Door elkaar heen lopend en druk overleggend werden zaterdag gezamenlijk de laatste klusjes geklaard voor de feestelijke opening op zondag van het gezamenlijke nieuwe onderkomen aan de Thijlaan. 

  1. Vijftien jaar na de eerste melding uit Oldenzaal komt NOC*NSF met excuses aan turnsters
    PREMIUM

    Vijftien jaar na de eerste melding uit Oldenzaal komt NOC*NSF met excuses aan turnsters

    ARNHEM/OLDENZAAL - Zij hadden een verantwoordelijkheid, en die hebben ze verzuimd te vervullen. NOC*NSF-voorzitter Anneke van Zanen bood maandag namens de sportkoepel ‘oprechte excuses’ aan voor het ernstig lichamelijk, psychisch en emotioneel grensoverschrijdend gedrag waar een grote groep jonge turners jarenlang mee te maken had. Vijftien jaar na de eerste tekenen uit Oldenzaal. „Wij hadden het kunnen en moeten zien.”

Oldenzaal e.o.