Volledig scherm
Dankzij een buurtinitiatief van Impuls en de Twentse Partypieten beleefden ruim tachtig kinderen uit Oldenzaal gistermiddag een prachtig sinterklaasfeest. © Annina Romita

Sinterklaas denkt in Oldenzaal ook aan de minima

OLDENZAAL - Pakjesavond laat nog even op zich wachten. Maar ruim tachtig kinderen beleefden woensdagmiddag al een onvergetelijke sinterklaasmiddag in restaurant Klein Afrika. Die werd hen aangeboden door een buurtinitiatief van de stichting Impuls, met medewerking van de Twentse Partypieten.

Eens per jaar, vertelt Joop Walkot (al 35 jaar actief als hulpSinterklaas), gaan de Twentse Partypieten op pad voor een goed. Dit jaar was het idee om iets te doen voor gezinnen die rond moeten komen van een klein inkomen. Met die gedachte in het achterhoofd werd armoedecoördinator Carla Boerrigter gebeld. Zij verstuurde een uitnodiging aan gezinnen die daarvoor in aanmerking kwamen.

Buurtinitiatief
De bundeling van het buurtinitiatief met de inzet van de feestpieten leverde een prachtig sinterklaasfeest op. Met als muzikale hoogtepunt de aanbieding van het Partypieten Lied, opgenomen in de thuisstudio van de sint.

Behalve de capriolen van de pieten en een optreden van clown Henkie werden gezamenlijk sleutelhangers en buttons gemaakt. Een creatief cadeau en een lekkere traktatie zorgden voor nog meer stralende kindergezichten.

Oldenzaal e.o.