Volledig scherm
Maud Reuver, Imke Lage Venterink en Paul Reef wisten voor de Nutsschool de vijfde prijs binnen te halen in een landelijke quiz voor slimme basisschoolleerlingen. © PR

Slimme leerlingen Nutsschool Oldenzaal

OLDENZAAL - Het team van de Nutsschool heeft afgelopen week in de landelijke finale van de SlimmerlQuiz een vijfde prijs behaald. In de aula van de Universiteit van Amsterdam namen Maud Reuver, Imke Lage Venterink en Paul Reef het tegen 22 andere teams met bollebozen op.

De deelnemers moesten in korte tijd oplossingen zien te vinden voor allerlei vraagstukken. Daarbij werd ook beroep gedaan op de creativiteit van de slimme leerlingen. Maud en Paul zitten in de plusklas van de Nutsschool, Imke wist bij een voorronde op school een plek in het team te veroveren. In de regiofinale, gehouden in Enschede, wist de Nutsschool zich te plaatsen voor de grote finale in Amsterdam. De bijzondere entourage, in een statige oude Lutherse kerk en met een cameraploeg van het Jeugdjournaal aanwezig om alles te filmen, maakte het uitstapje veel indruk op leerlingen, ouders en begeleiders.

De quiz werd georganiseerd door Mensa, de Nederlandse vereniging voor hoogbegaafden, en richtte zich op kinderen uit de hoogste groepen van de basisschool.

Oldenzaal e.o.