Volledig scherm
Een slinger in de weg moet er voor gaan zorgen dat automobilisten die vanuit Denekamp Oldenzaal inrijden hun snelheid gaan verlagen bij het naderen van de rotonde met de N 342. © Carlo ter Ellen

Slinger moet snelheid op 'Denekamper bult' in Oldenzaal verlagen

OLDENZAAL - 36 mille investeren de gemeente en provincie Overijssel in het veiliger maken van de Denekamperstraat. Fietsers kunnen straks veiliger en getrapt oversteken, automobilisten krijgen te maken met een slinger in de weg die de snelheid van het verkeer moet verlagen.

Volgens de officiële ongevallencijfers is er niet echt een noodzaak om de huidige situatie aan te pakken. Dat dat toch gebeurt, heeft alles te maken met het dodelijk ongeval begin dit jaar ter hoogte van de Bekspringweg en Overesweg. Gesprekken met de buurt en een verkeerskundige analyse maakten duidelijk dat zich regelmatig (zeer) gevaarlijke situaties en bijna-ongelukken voordoen. Reden voor de gemeente en de provincie om toch in actie te komen. Bij het ontwerp is ook de inbreng van de omwonenden meegenomen. Voor de buurt wordt binnenkort nog een inloopavond gehouden.

Bushalte
De slinger die de snelheid eruit moet gaan halen, heeft tot gevolg dat de bushalte Overesweg van lijn 62 komt te vervallen. Busreizigers kunnen alsnog instappen bij een alternatieve halte ten zuiden van de rotonde. Voor fietsers worden aanvullende maatregelen getroffen. Ter hoogte van het kruispunt wordt de middengeleider verzwaard, zodat ze een getrapte oversteek kunnen maken. Fietsers uit Oldenzaal worden al op de rotonde naar de noordkant van de Denekamperstraat geleid. Op die manier neemt het aantal overstekers bij de Overesweg af. Automobilisten uit de richting Denekamp mogen straks niet meer linksaf slaan, de Overesweg in. In het eerste kwartaal van 2017 moet de klus geklaard worden.

Oldenzaal e.o.