Volledig scherm
Aan de achterzijde van winkelcentrum De Vijfhoek is een begin gemaakt met de uitbreiding van het winkelcentrum. De onderdoorgang wordt erbij aangetrokken om de Action voldoende plek te kunnen bieden. © Robin Hilberink

Sloop voor uitbreiding van de Vijfhoek in Oldenzaal begonnen

OLDENZAAL - Aan de zijde van de Vestingstraat is deze week een begin gemaakt met de revitalisatie van winkelcentrum In den Vijfhoek. ‘Eindelijk!’ is de meest gehoorde reactie in de Oldenzaalse binnenstad.

Het renoveren van de Vijfhoek, de herinrichting van de openbare ruimte en het verduurzamen van de woningen boven het winkelcentrum is een klus die in fases wordt uitgevoerd.  Fase 1 omvat de verbouw en (kleine) uitbreiding van de Vijfhoek op de plek waar voorheen De Schoenenreus zat, het inrichten van de hoek waar de bibliotheek komt  en een face-lift voor het huidige middenplein.

Afronding

Eind dit jaar hoopt Unibail-Rodamco Westfield al deze werkzaamheden te hebben afgerond. Om nieuwkomer Action straks voldoende vierkante meters te kunnen geven, worden nu de oude kiosken en de onderdoorgang verwijderd. Als dat is gebeurd, wordt de winkel uitgebouwd tot de huidige kolommenrij en wordt er aan de zijkant ook nog eens drie meter bij aangetrokken.  

Kappen van bomen

Voor de buitenruimte heeft OKRA landschapsarchitecten opdracht gekregen van de gemeente om hiervoor een ontwerp hiervoor uit te werken. Het ontwerp voor de kop van de Vestingstraat is aan het oorspronkelijke plangebied toegevoegd. Nog deze maand wordt begonnen met het kappen van bomen en het verleggen van kabels en leidingen. Nadat de voorbereidende werkzaamheden dit voorjaar zijn uitgevoerd, kan de feitelijke uitvoering na de zomer zijn beslag krijgen. 

Verduurzamen

WBO Wonen heeft de plannen klaar voor de verduurzaming van de woningen boven de Vijfhoek en begint dit jaar met de werkzaamheden die hiervoor nodig zijn.  Het wachten is nu nog op het plan dat de Herstructurerings Maatschappij Overijssel, samen met de gemeente, URW, WBO Wonen en ondernemers in de binnenstad, maakt voor het voormalige postkantoor. 

Oldenzaal e.o.