Volledig scherm
Als het aan de VVD-fractie ligt, komt de revitalisatie van winkelcentrum In den Vijfhoek weer op de politieke agenda te staan. © Carlo ter Ellen DTCT

Sluiting passage splijtzwam
voor binnenstad Oldenzaal

OLDENZAAL - De politieke kaarten leken geschud voor winkelcentrum In den Vijfhoek. Maar VVD-voorman Edgar Visscher onderneemt een nieuwe poging om het onderwerp op de agenda te krijgen. 

Onder het motto 'Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald' blijft Visscher de afsluiting van de passage Deurningerstraat ter discussie stellen. Het onderwerp Vijfhoek leeft volgens hem nog steeds in de (binnen)stad. Reden voor Visscher om, samen met onder meer de ondernemers aan de Deurningerstraat, te kijken of Unibail-Rodamco alsnog op andere gedachten kan worden gebracht.

'Fijn gevoel'

In een open brief (op Facebook) aan Unibail-Rodamco hekelt VVD-er Visscher in scherpe bewoordingen de aanpak van het bedrijf: 'U heeft uw zin gekregen. De doorgang van de Vijfhoek (......) is dicht en dat zal u ongetwijfeld vervullen met een fijn gevoel! Zeker omdat u halverwege 2018  al gaat beginnen met de verbouwing van In den Vijfhoek. Ik kan me heel goed voorstellen dat u de 'poot' een maand of negen rust gunt, als ware het een soort zwangerschap. Dicht dus.'

Draagvlak

Een kleine meerderheid van de raad stemde volgens Visscher in met het revitaliseringsplan. Maar bij de ondernemers uit de omliggende straten is totaal geen draagvlak voor deze operatie. Reden voor hem om het alternatief dat vorig jaar ook werd ingebracht (sloop van de passage Deurningerstraat en een extra buiteningang voor de bieb) onder de aandacht te brengen van Unibail.  „Het kan nog, er is nog niets definitiefs aangepast. Profiteer van alle voordelen en beperk de nadelen tot een minimum.”  

Splijtzwam

Visscher noemt zijn oproep aan Unibail een 'proefballonnetje'. Tegelijkertijd wil hij samen met de bezwaarmakers kijken of er wellicht 'gaatjes' te ontdekken zijn in allerlei besluiten. „Het is even kijken, het is zeker nog niet gedaan. Afbraak van de poot is nog steeds een veel betere oplossing. Zeker nu er sprake is van nieuw elan in de binnenstad en de binnenstadsmanager goed werk verricht. Als je dan zo'n splijtzwam in de binnenstad krijgt, dat komt niet meer goed.”

Oldenzaal e.o.