Volledig scherm
PREMIUM
Ontroerend Goed zamelt met een benefietconcert geld in voor het Gasthuis in Amsterdam, waar de zieke Els (met zwart hoofddeksel) regelmatig logeerde. © Emiel Muijderman

Smartlappen in café Moatman voor het goede doel

OLDENZAAL - Het Oldenzaalse smartlappenkoor Ontroerend Goed viert dit jaar haar 10de verjaardag, maar het feest wordt overschaduwd door de ziekte van koorlid Els Lansink. Met een benefietconcert op zaterdag 26 oktober wil het dameskoor Lansink een steuntje in de rug bieden. 

Ze was er als een van de eerste bij, maar Els Lansink had tijdens de oprichting van het koor niet kunnen bedenken dat haar leven tien jaar later zo op zijn kop zou staan. Eind vorig jaar werd bij de Oldenzaalse uitgezaaide huidkanker geconstateerd. De maanden die volgden, onderging ze immuuntherapie in het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis in Amsterdam. 

 1. Grenspost
  PREMIUM
  COLUMN

  Grenspost

  Het hoge woord is er uit: de spoedpost in Oldenzaal gaat dicht. Het gros van de huisartsen ziet het niet zitten om de deuren open te blijven houden. Begrijpelijk van hun kant. De werkdruk is hoog, en er zijn naar verluidt te weinig huisartsen om bij te springen. Neemt niet weg dat het besluit voor de inwoners van Noordoost-Twente een enorme aderlating is. Praktisch gezien, omdat er verder gereden moet worden voor zorg in de avond, nacht en in de weekenden. Maar vergeet niet het emotionele aspect. De inwoners van deze regio wordt voor hun gevoel weer iets ontnomen.

Oldenzaal e.o.

Poll

Druk op openhouden spoedpost neemt toe

Druk op openhouden spoedpost neemt toe

 • Prima, hoe groter de kans dat de post openblijft (69%)
 • Niet doen, huisartsen weten zelf wel wat het beste is (8%)
 • Als er maar een spoedpost in de buurt blijft (23%)
1282 stemmen