Sonarboot ingezet bij zoektocht naar 20-jarige man op Hulsbeek

VideoOLDENZAAL - De politie heeft vrijdagmiddag Het Hulsbeek gedeeltelijk ontruimd voor de zoektocht naar een mogelijke drenkeling. Een 20-jarige man wordt sinds donderdag vermist. Hij zou het laatst zwemmend gezien zijn bij Het Hulsbeek. 

Brandweer en politie speuren momenteel de plas af. Er wordt zowel een drone als een sonarboot ingezet. Recreanten die aan het zwemmen waren zijn uit het water gehaald. Andere bezoekers worden verzocht Het Hulsbeek (tijdelijk) te verlaten. Dit om de hulpdiensten zoveel mogelijk ruimte te geven hun werk te doen.

Festival niet ontruimd

Aan de overkant van het terrein is de opbouw van festival Fields of Joy bezig. Dat hoeft vooralsnog niet ontruimd te worden. Fields of Joy staat zaterdag op het programma. De organisatie zegt waar mogelijk brandweer en politie te willen helpen met de zoektocht. 

Volgens de politie kwam de tip van de vermiste man pas vrijdag binnen en is daarom nu de zoekactie pas gestart. Het is niet duidelijk wat de man deed op Het Hulsbeek en met wie hij was. 

Update 18.44: De zoektocht van de drone van de brandweer heeft niets opgeleverd. Inmiddels is de boot uit Lelystad van het Landelijk Team Onderwater Zoekingen aangekomen. Dat team kan een goed beeld van onder water leveren. De torpedo met sonar hangt vanaf de boot op een hoogte van 1,5 meter boven de bodem van het Hulsbeek. Het registreert op basis van weerkaatsing van geluid aan weerszijden objecten. De sonar kan in een keer een strook van ruim dertig meter in beeld brengen. Volgens een vast patroon wordt het Hulsbeek afgezocht. De politie denkt na een half uur een redelijk beeld te hebben van de vijver waar mogelijk de drenkeling ligt.

Volledig scherm
© Dennis Bakker | NewsUnited

Oldenzaal e.o.