Volledig scherm
PREMIUM
Organisatoren van het streetsoccertoernooi, waaraan dit jaar een speelgoedactie voor kinderen in Afrika is gekoppeld. Vanaf links: Carolien Blom, Dennis Kamst, Martien Boet en Maarten Smidt. © Lars Smook

Speelgoed en geluk voor Oegandese jeugd dankzij Oldenzaalse Rotary en stichting Ubuntu

OLDENZAAL - Omdat speelgoed wereldwijd dé grote gelukmaker is voor kinderen vragen de Rotary Oldenzaal en de stichting Ubuntu alle deelnemers aan streetsoccer een stuk speelgoed mee te nemen. De opbrengst wordt door Ubuntu doorgegeven aan kinderen in Oeganda. 

Zo op het eerste oog lijkt er sprake te zijn van twee volledig op zichzelf staande initiatieven, elk in een totaal ander deel van de wereld. Maar de schijn bedriegt. Zowel het straatvoetbaltoernooi voor jongens en meisjes uit Oldenzaal (en omliggende plaatsen) als de activiteiten van de stichting Ubuntu voor kinderen in Oeganda worden ondersteund door de Rotary Oldenzaal. Volgende maand komen beide projecten samen in het Rotary Streetsoccer Toernooi.

  1. De Oldenzaalse binnenstad heeft wat van zijn oude glans verloren
    PREMIUM

    De Oldenzaal­se binnenstad heeft wat van zijn oude glans verloren

    Mijn wieg mag dan niet in de schaduw van de Plechelmusbasiliek hebben gestaan of in een van de kroegen rondom de Groote Markt, deze oale grieze heeft wel degelijk een zwak voor Oldenzaal. Ik mocht er de middelbare school bezoeken, ging er met veel plezier uit in ’t Siepelke en Club 27 en leerde er in 1980 mijn vrouw nog veel beter kennen dan daarvoor al het geval was. Juist daarom gaan de problemen van de Oldenzaalse binnenstad mij zo aan het hart.

Oldenzaal e.o.

Poll

Druk op openhouden spoedpost neemt toe

Druk op openhouden spoedpost neemt toe

  • Prima, hoe groter de kans dat de post openblijft (68%)
  • Niet doen, huisartsen weten zelf wel wat het beste is (8%)
  • Als er maar een spoedpost in de buurt blijft (24%)
2413 stemmen