Volledig scherm
PREMIUM
© Robin Hilberink

Spoorhistorie Noordoost-Twente weer zichtbaar dankzij nieuw wandelpad

Met de aanleg van een wandelroute langs het oude tramtracé tussen Oldenzaal, Rossum en Denekamp wordt een stukje spoorweggeschiedenis weer zichtbaar gemaakt.

Serene rust overheerst in het Roderveld bij Volthe. Alleen op de achtergrond is het geraas van auto's te horen op de provinciale weg tussen Oldenzaal en Denekamp. Een groot contrast met begin vorige eeuw toen op enkele meters afstand van die weg de stoomtram zich een weg baande door het Twentse landschap. De tramlijn liep dwars door het Roderveld en was jarenlang een belangrijk vervoersmiddel voor arbeiders om op hun werk te komen. Tot 1936, toen stopte het personenvervoer met de tram. Niet veel later, in 1942, werd ook het goederenvervoer over dit tramspoor aan banden gelegd en werd de tramlijn op last van de Duitsers opgedoekt.

 1. Bij een Knarrenhof kijken ze vast niet wie beste een banaan kan pellen
  PREMIUM
  COLUMN

  Bij een Knarrenhof kijken ze vast niet wie beste een banaan kan pellen

  Het idee van een Knarrenhof slaat aan in Noordoost-Twente. Oldenzaal is al een tijdje bezig met het realiseren van een woonhofje voor ouderen en in De Lutte hebben ze er ook wel oren naar. Een hofje waar senioren elkaar af en toe een handje helpen en samen leuke dingen kunnen doen. Maar je komt niet zomaar in zo’n hofje terecht. Nee, je moet wel eerst even in gesprek met Stichting Knarrenhof, om te kijken of je er wel past.

Oldenzaal e.o.

poll

Illegale dump van afval moet fors beboet worden

Illegale dump van afval moet fors beboet worden

 • Zeker, asociaal gedrag mag niet beloond worden (67%)
 • Onmogelijk, dan moet je de dader op heterdaad betrappen (5%)
 • Verlaag eerst de tarieven voor het storten van afval (28%)
912 stemmen