Volledig scherm
De Werkwijzer gaat diverse werkzaamheden in en rondom sportcentrum Vondersweijde uitvoeren. © Rikkert Harink

Sport Oldenzaal BV gaat in zee met De Werkwijzer

OLDENZAAL - Sport Oldenzaal BV, sinds 1 maart dit jaar exploitant van Vondersweijde, gaat in zee met De Werkwijzer. Met ingang van deze maand worden diverse werkzaamheden in en rondom het sportcentrum uitgevoerd door medewerkers van dit leerwerkbedrijf. In eerste instantie gaat het om de horeca, schoonmaak en het groenonderhoud. Maar ook ondersteuning bij de kassa/balie behoort tot de mogelijkheden.

Tonnie Harmelink, directeur/be stuurder van de Werkwijzer, is opgetogen over de samenwerking met het sportcentrum: „Allereerst gaan wij Vondersweijde ontzorgen en bepaalde taken overnemen. Ons tweede doel is dat we Vondersweijde gaan transformeren tot een sociaal ontmoetingspunt. Een plek waar mensen kunnen werken, leren, ontmoeten en -uiteraard- bewegen.”

Samenwerking
Daarvoor wordt de samenwerking gezocht met andere partijen als de welzijnsinstelling Impuls en de sociale werkvoorziening Larcom. Ook het ROC van Twente en het praktijkonderwijs doen mee. Het ROC biedt de entree-opleiding op niveau 1 aan. Als gebruikers van het sportcentrum dragen ook OZ & PC en Pollux hun steentje bij aan dit initiatief.

Oldenzaal e.o.