Volledig scherm
De spoedpost in Oldenzaal dreigt te verdwijnen. © Carlo ter Ellen

Spreekuur over spoedpost Oldenzaal

OLDENZAAL - Verontruste inwoners van Noordoost-Twente krijgen de gelegenheid hun zorgen uit te spreken over de mogelijke sluiting van de huisartsen spoedpost in Oldenzaal. Speciaal daarvoor houdt de Spoedpost Huisartsen Twente (SHT) dinsdag een spreekuur. Het besluit over de toekomst van de spoedpost Oldenzaal wordt donderdag genomen.

Inwoners van Oldenzaal, Dinkelland en Losser kunnen zich hiervoor aanmelden. Ze krijgen dan met maximaal twee personen tegelijk een kwartier de tijd om hun vragen te stellen aan de directie van SHT en huisartsen uit de regio. De spreekuren beginnen dinsdag vanaf 09.00 uur en gaan de hele dag door, laat Jacqueline Noltes, directeur van Spoedzorg Huisartsen Twente (SHT) weten. Er worden drie gesprekken tegelijkertijd gevoerd op een nog nader te bepalen locatie. 

Besluit toelichten

Het voornemen om de spoedpost te sluiten heeft tot veel onrust geleid in de regio. Onder meer de politiek in de drie betrokken gemeenten verzet zich tegen de sluiting. Ook is een patiëntencollectief opgericht met inmiddels meer dan 11.000 patiënten dat tot doel heeft het besluit op te schorten. De directie van SHT hoopt met het spreekuur een stuk onrust weg te kunnen nemen bij inwoners. „We willen graag het besluit aan hen toelichten en daarnaast gehoor geven aan het sentiment van de inwoners”, zegt Luc de Vries, huisarts en medisch directeur SHT. „In het gesprek kunnen zij aangeven waar ze bang voor zijn.”

Wie deel wil nemen aan het spreekuur kan zich vanaf maandag 7 oktober 09.00 uur aanmelden via telefoonnummer 085-7731965. Vanaf woensdag staan de antwoorden op de meest gestelde vragen van de bezoekers op de website www.SHT.nl. 

Oldenzaal e.o.

Poll

Druk op openhouden spoedpost neemt toe

  • Prima, hoe groter de kans dat de post openblijft (68%)
  • Niet doen, huisartsen weten zelf wel wat het beste is (8%)
  • Als er maar een spoedpost in de buurt blijft (24%)
2419 stemmen