Volledig scherm
De gemeente Oldenzaal wil in een van de leegstaande panden een Stadswerkplaats openen, waar iedereen met goede suggesties voor een aantrekkelijker binnenstad binnen kan lopen. © Reinier van Willigen

Stadswerkplaats zoekt onderdak in binnenstad Oldenzaal

OLDENZAAL - De gemeente Oldenzaal wil in het centrum een leegstand pand inrichten als ontmoetingsplek voor iedereen met goede ideeën voor de binnenstad. De Stadswerkplaats moet onder meer de uitvalsbasis worden voor de nieuwe accountmanager binnenstad die er moet komen.

Het idee voor een laagdrempelige Stadswerkplaats is niet nieuw. Half juni opende Hengelo een Stadswerkplaats in een pand aan het Schouwburgplein. Oldenzaal wil net zo'n plek waar diverse partijen kunnen samenkomen én samenwerken aan hetzelfde doel: een compacte en levendige binnenstad met minder leegstand. Voor de inrichting van deze werkplaats heeft de gemeente een subsidie-aanvraag ingediend bij de provincie.
Het initiatief voor deze ontmoetingsplek, meldt wethouder Alida Renkema, is door alle partijen enthousiast onthaald. „Iedereen met goede ideeën voor onze binnenstad moet hier binnen kunnen lopen. Vastgoedeigenaren, winkeliers, gemeente, horeca-ondernemers en inwoners. Samenwerken is vooral samen doen. Mensen moeten fysiek bij elkaar zitten, zodat ze elkaar kunnen ontmoeten. Op die manier kunnen ze bij elkaars ideeën aanhaken. En zo breng je weer reuring in de binnenstad. We zijn op zoek naar een geschikte fysieke ruimte, die we low budget kunnen inrichten.” In Oldenzaal wordt onder meer gekeken naar leegstaande panden aan de Grootestraat.

Oldenzaal e.o.