Foto ter illustratie
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie © Getty Images/iStockphoto

Straalbezopen met carnaval in Oldenzaal? Politie laat ouders 'heftige beelden' zien

OLDENZAAL - Dronken jongeren lopen deze carnaval in Oldenzaal het risico om op video vastgelegd te worden door de politie. De bodycam-opnames worden gebruikt om jongeren én hun ouders te confronteren met probleemgedrag. „Het is gewoon heel irritant.”

Op het politiebureau in Oldenzaal wisten de ouders van een minderjarige Oldenzaler (16) onlangs niet wat ze zagen: is dit mijn kind? Dronken en hondsbrutaal stond hun minderjarige zoon tegenover agenten in functie, zo was haarscherp te zien op beelden gemaakt met een bodycam. „De meeste ouders zeggen van tevoren: mijn zoon of dochter doet zoiets niet. Daarom zijn die beelden ook zo belangrijk, dan is er geen ontkomen meer aan”, zegt teamchef Emil Baveld van de politie Noord-Oost Twente.

  1. Advocaat ‘dwaze’ vader Oldenzaal wraakt rechter die weigert onpartijdige deskundige als getuige te horen
    PREMIUM

    Advocaat ‘dwaze’ vader Oldenzaal wraakt rechter die weigert onpartijdi­ge deskundige als getuige te horen

    ALMELO/OLDENZAAL - Politierechter Sylvia Taalman had de hele donderdagmiddag uitgetrokken voor de behandeling van de strafzaak van de ‘dwaze’ Oldenzaalse vader Ivo V. (51), maar zover kwam het - opnieuw - niet. Na amper anderhalf uur wraakt advocaat Abdel Ytsma haar als ze weigert om deskundige en mede-‘dwaze vader’ Joep Zander onder ede te horen over het verschijnsel ‘ouderverstoting’.

Oldenzaal e.o.