Volledig scherm
De vrouwelijke deelnemers aan de Boeskoolloop worden dit jaar iets eerder weggeschoten dan de mannelijke lopers. © Emiel Muijderman

Strijd tussen de seksen bij Boeskoolloop in Oldenzaal

OLDENZAAL - Een noviteit bij de Boeskoolloop, waarvoor zondag 21 augustus het startschot op de Groote Markt wordt gelost. Voor het eerst mogen de vrouwelijke deelnemers eerder starten dan de mannelijke lopers.

Het startschot voor de vrouwen wordt op de slotdag van de Boeskool is Los 5.39 minuut eerder gelost dan bij de mannen. Die tijd is exact het verschil tussen de winnaar vorig jaar bij de mannen (Catalin Suhani uit Den Haag) en de snelste vrouw (Lisanne Meuleman uit Enschede). De organisatie, zoals altijd in handen van de supportersvereniging Black & White, verwacht een spannende wedstrijd. Ook omdat de snelste mannen iedere ronde dichter bij de snelste vrouwen komen. Omdat de lopers vijf ronden van elk twee kilometer moeten afleggen, ziet het publiek dat gat steeds kleiner worden.
Voor de DBSchenkerBoeskoolloop 2016 verschijnen alle regionale toppers aan de start, zowel bij de mannen als de vrouwen. Bij de vrouwen gaat de strijd waarschijnlijk tussen Mariska Dute en Jessica Oosterloo. Bereket Moes en Bob Gosemeijer (mannen) en Dione Scheuten en Laura Kotte (vrouwen) zijn favoriet bij het onderdeel snelste Oldenzaler. Nieuw is ook de speaker voor dit jaar, Aschwin Kruders uit de Hof van Twente.
Voor meer informatie over de starttijden en de aanmelding: wwwsvblackandwhite.nl.

Oldenzaal e.o.