Volledig scherm
Nathalie Veldhuis plukt samen met haar twee zoons (Stan, links) en Aron gaan aardbeien bij ‘t Düvelshöfke. © Robin Hilberink

Superzoete zomerkoninkjes in Oldenzaal, dankzij het goede weer

OLDENZAAL - Eigenlijk had Nathalie Velthuis verwacht dat het nog wel twee weken zou duren voordat de overheerlijke aardbeien geplukt konden worden. „Maar wij laten het door de natuur bepalen”, zegt de eigenaresse van Landwinkel en Fruitboerderij ’t Düvelshöfke.


Maar twee weken fraai weer deed haar bloed weer sneller stromen. „Vorig jaar was het eind juni en daar had ik ook nu - door het slechte voorjaar - weer rekening mee gehouden.” Bij ’t Düvelshöfke halen ze geen kunstgrepen uit. „Het regent als het regent, de natuur bepaalt.”
Maar een wandeling tussen de frambozen, bessen en aardbeien door leert dat twee weekjes lentezon voor een metamorfose kunnen zorgen. En dus is ook de zelfpluk weer begonnen: zelf een bakje meenemen en plukken maar. „Zo vanuit de grond, dat is toch het lekkerst. Rijp plukken”, weet Nathalie en haar ogen stralen als ze over haar passie praat. „En normaal zijn aardbeien toch altijd zo’n twee tot drie dagen onderweg.”

Oldenzaal e.o.