Sushi Direct rolt uit in Oldenzaal

VideoOLDENZAAL - Van California masago, tot komkommer maki en zalm nigiri, op het winkelcentrum van De Thij kunnen liefhebbers terecht voor een diversiteit aan vers gerolde sushi. Eigenaar Bart Kolbrink (32) bracht zijn Direct Sushi naar Oldenzaal. 

Het goedlopende bedrijf dat inmiddels drie jaar bestaat in Hengelo, heeft nu ook in Oldenzaal een bezorg- en afhaalservice. Dat betekent dat Direct Sushi nu naast Hengelo, Borne en Delden, ook Oldenzaal en Deurningen voorziet van de Aziatische lekkernijen. Oldenzaal stond voor Bart 'al een tijd op de kaart'.

Het bedrijf aan Johanna van Burenlaan 194 opende woensdag haar deuren. Direct Sushi is gevestigd in één van de drie ruimtes van het voormalige pand van de apotheek. Welke bedrijven in de andere panden komen, is nog niet bekend. 

Gezonde keuze

Bart merkt dat de vraag naar sushi in het Oosten nog altijd toeneemt. „De populariteit van sushi kwam hier later op gang dan in het Westen van het land. Hier is het nog steeds in opmars, en steeds meer mensen waarderen het. Ze zien het als de gezonde keuze. Anders dan pizza of patat.” Ook de afhaal- en bezorgservice is gewild. Mensen zijn druk en kiezen vaker voor gemak, merkt de enthousiaste ondernemer uit Hengelo. 

Prijs

Bart won in 2016 de Startersprijs Midden Twente met zijn bedrijf. De jury van de jaarlijkse verkiezing van de beste beginnende ondernemer in Hengelo, Borne en Hof van Twente was onder de indruk van de ‘razendsnelle groei’ van het bedrijf.  

Volledig scherm
© Carlo ter Ellen DTCT

Oldenzaal e.o.

Poll

Druk op openhouden spoedpost neemt toe

Druk op openhouden spoedpost neemt toe

  • Prima, hoe groter de kans dat de post openblijft (68%)
  • Niet doen, huisartsen weten zelf wel wat het beste is (8%)
  • Als er maar een spoedpost in de buurt blijft (24%)
2148 stemmen