Volledig scherm
Dit was de situatie afgelopen schooldagen. Studenten zaten in de bus als haringen in een ton. © Emiel Muijderman

Syntus zet extra bussen in op buslijnen Denekamp en Oldenzaal

OLDENZAAL/DENEKAMP - Busvervoerder Syntus zet extra bussen in op buslijnen 60 en 62. In de eerste week van het nieuwe schooljaar klaagden busreizigers over bomvolle bussen op deze lijnen. 

De bussen op de lijnen 60 en 62 rijden langs Denekamp, Oldenzaal en Enschede. De afgelopen dagen heeft Syntus de aantallen passagiers per bus gemonitord. „Inmiddels is het tijd om te gaan versterken”, zegt een woordvoerder.

Syntus versterkt beide lijnen vanaf woensdag met een extra bus tussen 8.00 en 8.30 uur. Dit zal onze capaciteit op de piekmomenten dusdanig vergroten dat er voldoende ruimte is in de bus. Er blijven geen reizigers bij de haltes staan.

  1. Oldenzaalse theaterspektakel 
‘He’k Wat Van Oe An’ naar volgend jaar

    Oldenzaalse the­a­ter­spek­ta­kel ‘He’k Wat Van Oe An’ naar volgend jaar

    OLDENZAAL - De verwachtingen waren hoog, de spanning begon te snijden. Maar de acteurs en actrices die zaterdagochtend dachten dat ze voor de zoveelste repetitie naar Oldenzaal waren gekomen, reageerden verbaasd en geschokt op de mededeling die ze kregen. ‘He’k Wat Van Oe An’, de theatervoorstelling die vier keer 600 mensen naar de openlucht van het Hulsbeek moest trekken, gaat de eerste week van oktober niet door. De reden: angst voor een wegzakkende tribune. 

Oldenzaal e.o.