Dyonne Aberson: „De jongeren vonden het vorige week supergaaf om de FC Twente-spelers te zien. Ondertussen leerden ze om goede vragen te bedenken en dus actief bezig te zijn met taal.”
Volledig scherm
Dyonne Aberson: „De jongeren vonden het vorige week supergaaf om de FC Twente-spelers te zien. Ondertussen leerden ze om goede vragen te bedenken en dus actief bezig te zijn met taal.” © Leesoffensief in Oldenzaal

Taal geen bal aan? Met ‘Leesoffensief’ voor jeugd wil bieb in Oldenzaal tegendeel bewijzen

OLDENZAAL - Het gaat slecht met de leesvaardigheid van jongeren: ze lezen steeds minder én het plezier in lezen neemt af. Hoog tijd voor actie, vindt de Bibliotheek Oldenzaal. Dat gebeurt met het project ‘Leesoffensief’ voor jongeren van de middelbare school. En nee, zij hoeven heus niet alleen maar met de neus in de boeken te zitten. 

  1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

    Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

    Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?

Oldenzaal e.o.