Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Teamleider sociale werkvoorziening in Oldenzaal mishandeld na arbeidsconflict

OLDENZAAL - Bij de sociale werkvoorziening Larcom in Oldenzaal is onlangs een teamleider ernstig mishandeld, naar aanleiding van een arbeidsconflict. De man heeft zich onder doktersbehandeling moeten stellen. Zijn belager is aangehouden.

De geweldpleging was 16 juli, maar werd niet naar buiten gebracht. Volgens bronnen kwam die dag een zoon van een werkneemster verhaal halen bij de chef. Zijn moeder en de teamleider verschilden ergens over van mening, daarbij zijn klappen uitgedeeld. Meerdere werknemers zijn getuige geweest van de mishandeling. Een aantal van hen krijgt momenteel slachtofferhulp.

Larcom-manager Karl van Dorsten ‘bevestigt’ het incident, maar wil daar verder niet inhoudelijk op ingaan. Hij geeft aan dat het bedrijf - met het hoofdkantoor in Ommen - aangifte heeft gedaan van de geweldpleging. “We hebben de noodzakelijke stappen gezet. Meer ga ik hier niet over zeggen.”

Aangifte

Quote

Bij sociale werkvoor­zie­nin­gen gebeurt natuurlijk wel eens het één en ander, met name verbale agressie

Agnes van der Schuur, FNV

Ook het slachtoffer heeft aangifte van mishandeling gedaan, bevestigt een woordvoerder van de politie. Waar het meningsverschil over ging, kon de politie niet zeggen. Het bedrijf wil daar evenmin op ingaan. Ook niet op de vraag of er maatregelen zijn genomen tegen de bewuste werknemer vanwege dit conflict. Dat conflict zou werkgerelateerd zijn, niet in de privésfeer.

Bij de vakbond FNV is de kwestie ook bekend. De nieuwe bondsbestuurder Agnes van der Schuur gaat binnenkort op bezoek bij de sociale werkvoorziening, die behalve in Oldenzaal ook vestigingen heeft in Raalte, Hardenberg en Ommen. Volgens Van der Schuur is het vooral een kennismakingsronde met het bedrijf en de leden, maar zal dit incident zeker ook aan de orde komen. Ook omdat een dergelijke gebeurtenis impact kan hebben op de werksfeer. 

Werksfeer

Van der Schuur zegt dat er bij de bond momenteel geen concrete signalen zijn dat er een slechte werksfeer heerst. “Maar dat wil niet zeggen, dat dit niet zo is. We weten het niet. Ook dat zal dan mogelijk wel in de gesprekken naar voren komen. Bij sociale werkvoorzieningen gebeurt natuurlijk wel eens het één en ander, met name verbale agressie. Soms is het ook maar een storm in een glas water.”

Het is nog niet duidelijk of het Openbaar Ministerie de belager van de teamchef gaat vervolgen.

Oldenzaal e.o.

Poll

Bouwplannen voor dure appartementen in Losser en Oldenzaal sneuvelen

Bouwplannen voor dure appartementen in Losser en Oldenzaal sneuvelen

  • Begrijpelijk, dit soort prijzen zijn veel te hoog (77%)
  • Jammer, daardoor krijg je minder variatie in het woningaanbod (6%)
  • Geef mij maar een goedkopere woning in een buitenwijk (17%)
183 stemmen