Volledig scherm
De eerste editie van Karten voor Cancert leverde in Oldenzaal een mooi bedrag voor het goede doel op. © Guido Bogert

Teams karten in Oldenzaal voor goed doel en halen 4.762,45 euro op

OLDENZAAL - De eerste editie van Karting Aginst Cancer in Oldenzaal heeft donderdag een bedrag van € 4762,45 opgeleverd. De organisatie van het net- werkevent voor het goede doel op de kartbaan in Oldenzaal was in handen van Mark Niemeijer, Maurice Kruse en Ton Klaassens.

Het het geld kan de stichting ‘Against cancer’ drie gezinnen, waarvan een kind is getroffen door kanker, helpen. Against Cancer organiseert evenementen waarmee de kinderen en hun gezinsleden een onvergetelijke dag wordt bezorgd.
Er deden donderdagavond 19 (bedrijfs)teams mee aan de 1-uurs race. De avond startte met een woordje van voorzitter Patrick Boxem van de stichting ‘Against Cancer’. Daarna konden de 19 teams die gemiddeld uit 4 personen bestonden een half uur trainen op kartbaan Oldenzaal en de baan op deze wijze verkennen. Na een half uur trainen mocht de snelste coureur uit elk team de kwalificatie rijden.
Om 20.30 uur ging de race van start en een uur lang werd er fel gestreden. Uiteindelijk was na een uur racen het team van ‘Conex/De Zware Jongens’ de snelste.
Naast de race was er ook nog een randprogramma voor de toeschouwers. De avond was zo succesvol dat nu al besloten is dat het event volgend jaar ook op de kalender staat.

Oldenzaal e.o.