Volledig scherm
De jaarlijkse clubtentoonstelling van De Vogelvrienden in Oldenzaal kan het komend weekend vooralsnog gewoon doorgang vinden. © Lenneke Lingmont

Tentoonstelling Vogelvrienden Oldenzaal kan (nog) doorgaan

OLDENZAAL - Het landelijke tentoonstellingsverbod vanwege de vogelgriep lijkt nog geen gevolgen te hebben voor de jaarlijkse clubtentoonstelling van de EOVV De Vogelvrienden. Zoals de vlag er nu bijhangt, kunnen de liefhebbers zaterdag 19 en zondag 20 november weer honderden vogels bewonderen in hotel Het Landhuis aan de Bentheimerstraat.

Gerard Kempers, voorzitter van De Vogelvrienden, geeft aan dat het spannende tijden zijn voor zijn vereniging. De nieuwe uitbraak van vogelgriep heeft al geleid tot een verbod van tentoonstellingen waar kwartels, hoenderachtigen en rallen te zien zijn. Tentoonstellingen van kanaries, parkieten en duiven zijn vooralsnog wel toegestaan. ,,Het kan vriezen en het kan dooien. Zonder een tegenbericht kan onze tentoonstelling dus gewoon doorgaan. Dinsdagavond worden de vogels ingebracht, woensdag worden ze gekeurd en in het weekend kan het publiek er terecht."

Bij een totaal verbod hoeven de leden van De Vogelvrienden niet te lijden onder een vervoersverbod. Kempers: ,,Onze tentoonstelling staat op de landelijke agenda. Als je daar op staat, mogen de leden de vogels weer ophalen. Mocht het uiteindelijk niet door kunnen gaan, dan gaan we de tentoonstelling niet op een later moment alsnog houden."

Oldenzaal e.o.