Volledig scherm
PREMIUM
Nachtburgemeester Toon Brummelhuis wil het Oldenzaalse uitgaansleven een boost geven. © Lars Smook

Toon is 100 dagen nachtburgemeester van Oldenzaal: ‘Een moeizame strijd’

OLDENZAAL - Toon Brummelhuis heeft zijn eerste honderd dagen als nachtburgemeester van Oldenzaal erop zitten. En ja, hij heeft zich een pittige klus op de hals heeft gehaald.

Hij wil de stad laten bruisen, het Oldenzaalse uitgaansleven een boost geven en alle inwoners van de stad de kans geven om te genieten van alles wat de stad op cultureel gebied te bieden heeft. Met die ambities, die nachtburgemeester Toon Brummelhuis bij zijn presentatie eind maart uitsprak, legde hij de lat voor zichzelf hoog. Hij ging ook voortvarend van start. De markante Oldenzaler hield een spreekuur om in contact te komen met stadgenoten. En voor het vergroten van zijn herkenbaarheid schafte hij een zwart pak aan en een exemplaar in de kleuren van de stad Oldenzaal. 

  1. Soms ben ik niet zo trots op de Boeskoolstad
    PREMIUM
    COLUMN

    Soms ben ik niet zo trots op de Boeskool­stad

    Mijn dochter is niet snel onder de indruk van iets wat in de krant staat. Ze is 15 jaar en dus liggen haar interesses elders. Bij haar iPhone bijvoorbeeld. Maar afgelopen week had ik Yfke’s aandacht ineens volledig te pakken. Sterker: haar stemming veranderde met 180 graden, van het ene op het andere moment. Ik las haar voor dat de Boeskoolstad met carnaval niet op haar en haar leeftijdsgenoten zit te wachten. En dat dat niet alleen nu het geval is, maar ook de komende jaren.

Oldenzaal e.o.