Volledig scherm
De Time Bandits met leadzanger Alides Hidding is een van de trekkers tijdens de jubileumeditie van Oldenzaal Muzikaal. © Time Bandits

Toontje Lager en Time Bandits naar Oldenzaal Muzikaal

OLDENZAAL - De organisatie van Oldenzaal Muzikaal is erin geslaagd twee prachtige namen uit de tachtiger jaren naar Oldenzaal te halen. Op vrijdag 2 september geven Toontje Lager en de Time Bandits een optreden op het hoofdpodium op de Groote Markt.

Dat Toontje Lager naar Oldenzaal komt, zal menig muziekliefhebber zéker goed doen. Immers: de band had ontegenzeggelijk een band met Oldenzaal. Want: Bert Hermelink, geboren Boeskool, maakte niet alleen deel uit van de band, maar schreef ook menig nummer. Hij, Hermelink dus, is er op vrijdag 2 september níet bij. Rond de zanger van toen, Erik Mesie, is nu een ‘Toontje Lager 2.0 edition’. Zij laten al die hits van toen in Oldenzaal nog eens de revue passeren. Maar ook swingend nieuw materiaal in de stijlen rock, reggae, salsa en zelfs zigeuner jazz. De andere topper op de jubileumeditie van Oldenzaal Muzikaal is dus de Time Bandits, de band die in de eighties nationaal én internationaal faam maakte. Het gezicht van toen is het gezicht van nu, nog altijd: Alides Hidding.

Volledig scherm
Toontje Lager kende diverse hits in de 80'er jaren. © Toontje Lager

Oldenzaal e.o.