Volledig scherm

Topjaar voor biologische groentetuin van De Werkwijzer in Oldenzaal

OLDENZAAL - De biologische groentetuin van De Werkwijzer in Oldenzaal levert dat wat de Voedselbank graag wil hebben. De tuin maakt een topjaar door.

Dat het een vruchtbare zomer is geweest hoeft geen betoog. Toch levert de groentetuin van De Werkwijzer aan de Hengelosestraat nogmaals het onomstotelijke bewijs. De groenten staan er prachtig bij dit jaar en dat is na een moeizame exercitie vorig jaar dus een pluspunt.De Werkwijzer begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en veel van de cliënten vermaken zich grote delen van het jaar met het verbouwen van biologische groenten voor de Oldenzaalse voedselbank.Hoe lang de biologische groentetuin nog op de huidige plek kan blijven is onbekend. De afgelopen maanden zijn alle gebouwen van de voormalige boerderij Bartelink afgebroken, maar concrete plannen voor de grond zijn er nog niet.

  1. Carmellocatie Potskamp in Oldenzaal wordt duurzame proeftuin

    Carmellocatie Potskamp in Oldenzaal wordt duurzame proeftuin

    OLDENZAAL - Hans Meinders meldt zich altijd al met veel plezier op school, maar een zonnige oktoberdag als maandag maakt dat de adjunct-directeur van de locatie Potskampstraat echt fluitend naar binnenstapt. Een scherm in de hal maakt duidelijk dat er om drie uur ’s middags al 571 kilowatt aan stroom is opgewekt. Verantwoordelijk daarvoor zijn de zonnepanelen die dit voorjaar op het dak van de Carmelschool werden geplaatst. 

Oldenzaal e.o.