Twee arrestaties na gewapende overvallen in Oldenzaal

VideoOLDENZAAL - De politie heeft dinsdag twee verdachten gearresteerd na twee gewapende overvallen in Oldenzaal afgelopen weekend. In verband met het onderzoek kan de politie Oldenzaal verder niks kwijt over de identiteit van de verdachten. 

De overvallen vonden beide plaats in de wijk De Essen, binnen een tijdsbestek van twee dagen. Vrijdag 3 mei liep een gewapende jongen het tankstation aan de Essenlaan binnen, maar tot een daadwerkelijke overval kwam het niet. Doordat een medewerker het veiligheidsglas dichttrok sloeg de dader zonder buit op de vlucht. Een getuige zag de jongen wegrennen richting de Akkerkers. 

Overeenkomsten

Een dag later was het raak bij cafetaria Videosnack aan het Kloosterland. Opnieuw was een jonge jongen de dader, naar schatting zo'n zestien jaar oud. De politie liet gelijk weten dat er de nodige overeenkomsten zijn tussen de overvallen. In beide gevallen gaat het om een jonge dader met een vuurwapen. Er werd daarom rekening mee gehouden dat het om dezelfde persoon gaat. 

Onduidelijk is nog of de twee aangehouden mannen hetzelfde duo is dat na de mislukte overval op het tankstation aan de Essenlaan door een getuige werd gezien.

Volledig scherm
Het tankstation aan de Essenlaan dat vrijdagavond werd overvallen. © Dennis Nengerman | News United

Oldenzaal e.o.

Poll

Twentse wagenbouwers maken afspraken over volume tijdens carnavalsoptochten

  • Hé, hé, het zou tijd worden, is ook niet normaal (62%)
  • Wat een betutteling, oordopjes bieden ook uitkomst (24%)
  • Maakt mij niet uit, zolang ze maar geen afspraken maken over het drankgebruik tijdens de carnaval (13%)
2032 stemmen