Volledig scherm
© Carlo ter Ellen

Twee bewoners van Aveleijn in Oldenzaal overleden aan corona

UpdateOLDENZAAL - Bij zorginsteling De Hunenborgh van Aveleijn in Oldenzaal zijn twee cliënten overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Dat bevestigt de instelling, waar mensen wonen met een verstandelijke beperking. Ze overleden kort na elkaar. 

De Hunenborgh is gespecialiseerd in de zorg van verstandelijk beperkten, die inmiddels wat ouder zijn. De slachtoffers zijn in de 52 en 80 jaar. De eerste patiënte lag even in het ziekenhuis met  coronaverschijnselen. Deze is daar in de nacht van vrijdag op zaterdag overleden. De tweede bewoner overleed daar een dag later. 

De beide bewoners waren vanwege hun klachten al in quarantaine.  Er is  nog  één andere bewoner  besmet. 

Personeel thuis

Ook enkele personeelsleden zijn momenteel thuis, omdat zij mogelijk een coronabesmetting hebben. Zij zijn niet verbonden aan de woongroep waar de slachtoffers vielen. Ze zijn ook nog niet getest, maar de instelling houdt hen uit voorzorg thuis.

Woordvoerder Ellen van Heek zegt dat het overlijden grote indruk heeft gemaakt. „Nadat de eerste verschijnselen zich openbaarden is het heel snel gegaan. Heel triest. We hadden er op gerekend dat het ook onze instelling kon treffen, gezien het feit dat het virus in Twente om zich heen grijpt. We hadden ook maatregelen genomen, zoals geen bezoek. Maar als het dan bewoners treft komt dat toch hard aan.”

De instelling hoopt dat er snel ruimhartiger getest kan worden van het personeel met een corona-besmetting.

  1. Advocaat ‘dwaze’ vader Oldenzaal wraakt rechter die weigert onpartijdige deskundige als getuige te horen
    PREMIUM

    Advocaat ‘dwaze’ vader Oldenzaal wraakt rechter die weigert onpartijdi­ge deskundige als getuige te horen

    ALMELO/OLDENZAAL - Politierechter Sylvia Taalman had de hele donderdagmiddag uitgetrokken voor de behandeling van de strafzaak van de ‘dwaze’ Oldenzaalse vader Ivo V. (51), maar zover kwam het - opnieuw - niet. Na amper anderhalf uur wraakt advocaat Abdel Ytsma haar als ze weigert om deskundige en mede-‘dwaze vader’ Joep Zander onder ede te horen over het verschijnsel ‘ouderverstoting’.

Oldenzaal e.o.