Parochianen en andere belangstellenden kunnen 24 mei afscheid nemen van de Drieëenheidkerk in Oldenzaal. Eind deze maand is de overdracht naar de nieuwe eigenaren die in het gebouw twaalf koopappartementen gaan bouwen.
Volledig scherm
PREMIUM
Parochianen en andere belangstellenden kunnen 24 mei afscheid nemen van de Drieëenheidkerk in Oldenzaal. Eind deze maand is de overdracht naar de nieuwe eigenaren die in het gebouw twaalf koopappartementen gaan bouwen. © Carlo ter Ellen DTCT

Tweede Pinksterdag zeggen parochianen hun Drieëenheidkerk in Oldenzaal vaarwel; ‘Sluiting van een kerk is altijd een droevige situatie’

OLDENZAAL - Parochianen van de Drieëenheidkerk aan de Kruisstraat krijgen maandag 24 mei (Tweede Pinksterdag) tussen 12.00 en 16.00 uur gelegenheid om afscheid te nemen van hun kerk.

 1. Komt de eerste communie in Noordoost-Twente straks op de lijst van verdwenen religieus erfgoed?
  PREMIUM

  Komt de eerste communie in Noord­oost-Twen­te straks op de lijst van verdwenen religieus erfgoed?

  Mijn vrouw zal er niet raar van opkijken. Die verbaast zich allang niet meer over de kwaliteit van mijn geheugen waar het gaat om herinneringen aan mijn kindertijd. Maar hoezeer ik het geheugen ook pijnig, herinneringen aan de dag dat ik samen met mijn ouders de kerkbank uit mocht en naar voren mocht lopen voor mijn eerste heilige communie, ze willen maar niet boven komen drijven. Voor mijn verdediging wil ik wel aanvoeren dat die feestelijke dag inmiddels al wel meer dan een halve eeuw achter me ligt. Ik bedoel maar. Heb wel de dikke huid van een olifant, heel nuttig in dit vak, maar niet zijn geheugen.
 2. Heks'nkaas uit Oldenzaal komt met vegan-variant van bekende dip: ‘Niet iedereen wil dierlijk product’

  Heks'nkaas uit Oldenzaal komt met ve­gan-variant van bekende dip: ‘Niet iedereen wil dierlijk product’

  OLDENZAAL - De uit Oldenzaal afkomstige smeerdip Heks’nkaas introduceert vanaf deze week een veganistische variant op de roomkaas. Heks’nkaas komt met een vegan versie, die geen enkel van dieren afkomstig ingrediënt bevat en toch vrijwel dezelfde smaak heeft als de inmiddels bekende Twentse lekkernij. De Heks'nkaas Vegan is vooralsnog eerst alleen verkrijgbaar bij 800 filialen van Albert Heijn.

Oldenzaal e.o.