Volledig scherm
Ballonvlucht met ballonvaarder Frans van Dijk © Emiel Muijderman

Twente Ballooning in Oldenzaal van start

OLDENZAAL - Twente Ballooning, een van de grootste luchtballon-festijnen van Nederland, is woensdagavond onder perfecte weersomstandigheden van start gegaan. Precies 35 luchtballonnen gingen de lucht in op de eerste dag van het evenement dat nog tot en met zaterdag duurt.

Het opstijgen vanaf het Hulsbeek in Oldenzaal was ook op deze 26e editie spectaculair. In het deelnemersveld zaten enkele bijzondere exemplaren: de Dikke Anton uit Duitsland en Angry Bird uit Amerika. De wind dreef de ballonnen in de richting van Albergen en Tubbergen. Talloze mensen onderweg en op het Hulsbeek zagen de luchtvloot in de heldere avondhemel passeren.

Meer over dit voor Twente bijzondere evenement in onze krant van donderdag. Bekijk hieronder de video met het prachtige uitzicht vanuit de luchtballon.

Volledig scherm
© Emiel Muiderman
Volledig scherm
Twenteballooning op het Hulsbeek © Emiel Muiderman
Volledig scherm
Ballonvlucht met ballonvaarder Frans van Dijk © Emiel Muiderman
Volledig scherm
© Emiel Muiderman
  1. Oldenzaalse theaterspektakel 
‘He’k Wat Van Oe An’ naar volgend jaar

    Oldenzaalse the­a­ter­spek­ta­kel ‘He’k Wat Van Oe An’ naar volgend jaar

    OLDENZAAL - De verwachtingen waren hoog, de spanning begon te snijden. Maar de acteurs en actrices die zaterdagochtend dachten dat ze voor de zoveelste repetitie naar Oldenzaal waren gekomen, reageerden verbaasd en geschokt op de mededeling die ze kregen. ‘He’k Wat Van Oe An’, de theatervoorstelling die vier keer 600 mensen naar de openlucht van het Hulsbeek moest trekken, gaat de eerste week van oktober niet door. De reden: angst voor een wegzakkende tribune. 

Oldenzaal e.o.