Volledig scherm
Ballonvlucht met ballonvaarder Frans van Dijk © Emiel Muijderman

Twente Ballooning in Oldenzaal van start

OLDENZAAL - Twente Ballooning, een van de grootste luchtballon-festijnen van Nederland, is woensdagavond onder perfecte weersomstandigheden van start gegaan. Precies 35 luchtballonnen gingen de lucht in op de eerste dag van het evenement dat nog tot en met zaterdag duurt.

Het opstijgen vanaf het Hulsbeek in Oldenzaal was ook op deze 26e editie spectaculair. In het deelnemersveld zaten enkele bijzondere exemplaren: de Dikke Anton uit Duitsland en Angry Bird uit Amerika. De wind dreef de ballonnen in de richting van Albergen en Tubbergen. Talloze mensen onderweg en op het Hulsbeek zagen de luchtvloot in de heldere avondhemel passeren.

Meer over dit voor Twente bijzondere evenement in onze krant van donderdag. Bekijk hieronder de video met het prachtige uitzicht vanuit de luchtballon.

Volledig scherm
© Emiel Muiderman
Volledig scherm
Twenteballooning op het Hulsbeek © Emiel Muiderman
Volledig scherm
Ballonvlucht met ballonvaarder Frans van Dijk © Emiel Muiderman
Volledig scherm
© Emiel Muiderman
  1. Carmellocatie Potskamp in Oldenzaal wordt duurzame proeftuin

    Carmellocatie Potskamp in Oldenzaal wordt duurzame proeftuin

    OLDENZAAL - Hans Meinders meldt zich altijd al met veel plezier op school, maar een zonnige oktoberdag als maandag maakt dat de adjunct-directeur van de locatie Potskampstraat echt fluitend naar binnenstapt. Een scherm in de hal maakt duidelijk dat er om drie uur ’s middags al 571 kilowatt aan stroom is opgewekt. Verantwoordelijk daarvoor zijn de zonnepanelen die dit voorjaar op het dak van de Carmelschool werden geplaatst. 

Oldenzaal e.o.