Volledig scherm
Pepijn Lubbers (rechts) en Koen de Haan testen de eerste ijsjes die van de baan in Oldenzaal ‘rollen’. © Frans Nikkels

Twentse ijsjesmaker voor Lidl hervat productie na brand

OLDENZAAL - Een mooi moment voor De Dessert Meesters, dinsdagochtend op bedrijventerrein Hanzepoort in Oldenzaal. Nadat het pand aan de Turbinestraat in Hengelo eind maart tot de grond toe afbrandde, werd voor twee a drie jaar een logistieke hal betrokken in Oldenzaal.

Dinsdagochtend rolden de eerste ijsjes van de band.
Op bedrijventerrein Hanzepoort werd een bestaande logistieke hal van Pim Polman volledig ingericht als productiehal. Een indrukwekkende metamorfose in twee maanden tijd.

De Dessert Meesters, een zusteronderneming van de Roerink Food Family die het bedrijf in 2014 overnam van Van der Poel Desserts, vond na de brand dus een plek in Oldenzaal. „Een grote logistieke hal, waarin we niet eerst veel moesten afbreken. Hierbij werden we echt gesteund door een gemeente die zeer welwillend tegenover onze komst stond”, aldus directeur Pepijn Lubbers.

26 landen
De verbouwing en inrichting van de hal op Hanzepoort vergde een investering van vele miljoenen. Grootste klant van Dessert Meesters is Lidl. „In 26 landen leveren wij het super supreme ijs”, vertelt Lubbers in onze krant van woensdag. „De komende jaren groeit de omzet naar 40 miljoen euro, het dubbele van nu. Er zijn nu 120 medewerkers in dienst, dat groeit tot 200 medewerkers, samen goed voor 160 fte’s.”

Oldenzaal e.o.