Mark houdt al weken een soort dagboek met de ‘avonturen’ van de gevonden knuffelbeer bij.
Volledig scherm
PREMIUM
Mark houdt al weken een soort dagboek met de ‘avonturen’ van de gevonden knuffelbeer bij. © Beeldbewerking TC Tubantia

Twentse Mark (30) neemt verloren knuffel overal mee naartoe: ‘Maar breng Beer dolgraag terug naar zijn familie!’

OLDENZAAL/HENGELO - Ergens in Twente loopt een kind rond dat zijn of haar knuffel verschrikkelijk mist, vermoedt Mark Mensink (30). Hij zet alles op alles om de eigenaar van ‘Beer’ op te speuren. „Hallo berenvriendjes!”

 1. Twee gesjeesde köttels uit Rossum dronken een glas, deden een plas, braken alles af en alles bleef zoals het was
  PREMIUM
  column

  Twee gesjeesde köttels uit Rossum dronken een glas, deden een plas, braken alles af en alles bleef zoals het was

  Als het herenakkoord tussen De Sjeesköttels uit Rossum en horecaondernemer Maurice Nevels een ding pijnlijk duidelijk heeft gemaakt, dan is het wel dat asociaal gedrag nog steeds te vaak met de mantel der liefde wordt bedekt. En dat mag, op zijn zachtst gezegd, curieus worden genoemd. Want sprak niet iedereen er schande van hoe leden van de wagenbouwvereniging zich in het carnavalsweekend hadden misdragen in de Boeskoolstad.
 1. Ridder Martin Meijerink (86) uit Oldenzaal doet beroep op de jeugd: ‘Nooit vergeten wat er in oorlog gebeurd is’
  PREMIUM
  de klapstoel

  Ridder Martin Meijerink (86) uit Oldenzaal doet beroep op de jeugd: ‘Nooit vergeten wat er in oorlog gebeurd is’

  OLDENZAAL - Het kwam voor Oldenzaler Martin Meijerink (86) als een complete verrassing afgelopen dinsdag. Hij werd door burgemeester Patrick Welman opgehaald in een oldtimer en werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De ‘duizendpoot’ en ‘supervrijwilliger’, zoals Meijerink wordt genoemd, neemt plaats op De Klapstoel en doet een beroep op de jeugd.
 2. Verdwijnt het Bevrijdingsgevoel van 5 mei stiekem in Noordoost-Twente en welk lot hangt vv Oldenzaal boven het hoofd?
  PREMIUM
  Nieuwsupdate

  Verdwijnt het Bevrij­dings­ge­voel van 5 mei stiekem in Noord­oost-Twen­te en welk lot hangt vv Oldenzaal boven het hoofd?

  OLDENZAAL - Lijkt dat maar zo of verliest de Nationale Bevrijdingsdag in Noordoost-Twente steeds meer aan betekenis? Gelet op de wijze waarop 5 mei dit jaar vrijwel geruisloos voorbij ging aan Oldenzaal, Losser en Dinkelland zou je het bijna gaan denken. Natuurlijk, de nationale driekleur wapperde op tal van plekken, maar daar bleef het ook zo’n beetje bij. Wat verder opviel deze week: de bliksemtrip van De Avonturier naar Oekraïne, de onzekerheid over het voortbestaan van vv Oldenzaal en de sportieve ambities in Losser.

Oldenzaal e.o.