Volledig scherm
Kinderen van basisschool De Drie Eenheid in Oldenzaal moesten de klas uit nadat de directeur op het brandalarm had gedrukt © Frans Nikkels

Twentse scholen sluiten zich niet massaal aan bij brandalarmstaking

OLDENZAAL - De directeuren van een aantal basisscholen in deze regio hebben woensdagochtend enige tijd het werk neergelegd. Ze voerden actie voor een hoger salaris en minder werkdruk. Toch deden lang niet alle directeuren van de scholen in de regio mee.

Het brandalarm in basisschool de Drie Eenheid in Oldenzaal ging woensdagochtend rond half elf af. Alle kinderen moesten de klas uit en verzamelden zich buiten. Volgens adjunct-directeur Famke Mensink moest de actie illustreren dat leerlingen de dupe worden schooldirecteuren onvoldoende gewaardeerd worden, in zowel loon als werkdruk.

Weinig deelname

Naast basisschool De Drie Eenheid legden ook de directeuren van scholen als De Plechelmusschool in De Lutte en De Wendakker in Oldenzaal enige tijd het werk neer. Toch waren zij in de minderheid; veel schooldirecteuren in Twente drukten niet op het brandalarm.

„Je zorgt voor een half uur onrust op school, maar wie ziet het? Ouders krijgen er niets van mee”, zei directeur Gerard Regeling van cbs De Koning in Enschede eerder in deze krant

poll

Aantal Twentse scholen ontruimd als actie voor hoger salaris

 • Ik steun ze: de werkdruk is te hoog en het loon te laag (32%)
 • Wie bereik je er mee? Dit zorgt alleen maar voor onrust op de school (53%)
 • Wat vindt Luizenmoeder-directeur Anton hier eigenlijk van? (15%)
1376 stemmen
 1. Bij een Knarrenhof kijken ze vast niet wie beste een banaan kan pellen
  PREMIUM
  COLUMN

  Bij een Knarrenhof kijken ze vast niet wie beste een banaan kan pellen

  Het idee van een Knarrenhof slaat aan in Noordoost-Twente. Oldenzaal is al een tijdje bezig met het realiseren van een woonhofje voor ouderen en in De Lutte hebben ze er ook wel oren naar. Een hofje waar senioren elkaar af en toe een handje helpen en samen leuke dingen kunnen doen. Maar je komt niet zomaar in zo’n hofje terecht. Nee, je moet wel eerst even in gesprek met Stichting Knarrenhof, om te kijken of je er wel past.

Oldenzaal e.o.

poll

Illegale dump van afval moet fors beboet worden

Illegale dump van afval moet fors beboet worden

 • Zeker, asociaal gedrag mag niet beloond worden (67%)
 • Onmogelijk, dan moet je de dader op heterdaad betrappen (5%)
 • Verlaag eerst de tarieven voor het storten van afval (28%)
912 stemmen