Volledig scherm
PREMIUM
Bouwbedrijf Goossen Te Pas bouwt de Maurits Veste aan de Oliemolenstraat in Oldenzaal. © PR

Twintig nieuwe appartementen aan Oliemolenstraat Oldenzaal

OLDENZAAL - Bouwbedrijf Goossen Te Pas wil eind dit jaar beginnen met de bouw van twintig appartementen aan de Oliemolenstraat in Oldenzaal. De Maurits Veste moet komen waar ooit bouwmaterialenhandel Raab Kärcher zat.

Lang gewacht, toch gekomen. De beide makelaars Kirstie Oude Ophuis (Weusthuis) en Daniëlle Knaap-Slot (Kock Van Benthem) zijn bekend met de voorgeschiedenis van het braakliggende terrein aan de Oliemolenstraat, dat ook wel bekendstaat als de Eshuislocatie.

Diverse plannen

Vanaf het moment dat de Almelose woningcorporatie St. Joseph het perceel overnam van Raab Kärcher, nu circa tien jaar geleden, bleef het rustig op de beoogde bouwlocatie. In de loop der jaren werden diverse plannen ontwikkeld. Maar geen van die initiatieven haalde de eindstreep.

Dat probleem wordt nu opgelost door Goossen Te Pas. Johan Assink, als kopersbegeleider werkzaam bij dit bouwbedrijf, kondigt aan dat het terrein binnenkort wordt overgenomen van de corporatie. Een deel hiervan (op de hoek van de Bentheimerstraat) komt als losse bouwkavel op de markt. „We hebben dat stuk niet nodig voor het gebouw dat we hier willen bouwen”, verklaart Assink.

Vier bouwlagen

De Maurits Veste krijgt vier bouwlagen, met zes appartementen op de begane grond, zes op de eerste verdieping, vijf op de tweede verdieping en drie penthouses (waarvan twee met een eigen dakterras) helemaal bovenin. Het goedkoopste appartement zal vanaf 349.000 euro beschikbaar zijn, voor een penthouse zal ruim 4 ton moeten worden neergeteld.

Alle bewoners krijgen een overdekte parkeerplek op het terrein plus een berging. Omdat duurzaam c.q. gasloos bouwen een verplichting is, worden de woningen verwarmd met een warmtepomp. "Iedereen krijgt zijn eigen installatie", aldus Assink.

Quote

Omdat het complex binnen het bestem­mings­plan valt, kunnen we ook snel beginnen

Johan Assink, kopersbegeleider
  1. De Oldenzaalse binnenstad heeft wat van zijn oude glans verloren
    PREMIUM

    De Oldenzaal­se binnenstad heeft wat van zijn oude glans verloren

    Mijn wieg mag dan niet in de schaduw van de Plechelmusbasiliek hebben gestaan of in een van de kroegen rondom de Groote Markt, deze oale grieze heeft wel degelijk een zwak voor Oldenzaal. Ik mocht er de middelbare school bezoeken, ging er met veel plezier uit in ’t Siepelke en Club 27 en leerde er in 1980 mijn vrouw nog veel beter kennen dan daarvoor al het geval was. Juist daarom gaan de problemen van de Oldenzaalse binnenstad mij zo aan het hart.

Oldenzaal e.o.

Poll

Druk op openhouden spoedpost neemt toe

Druk op openhouden spoedpost neemt toe

  • Prima, hoe groter de kans dat de post openblijft (68%)
  • Niet doen, huisartsen weten zelf wel wat het beste is (8%)
  • Als er maar een spoedpost in de buurt blijft (24%)
2213 stemmen