Volledig scherm
De kerncentrale in Lingen. © Cees Elzenga / hetoog.nl

Update: Brand bij kerncentrale Lingen geblust

LINGEN - De brand bij de kerncentrale in Lingen is geblust. Dat meldt de gemeente Lingen via Twitter.

De Duitse hulpdiensten rukten donderdagavond massaal uit voor een brand bij de kerncentrale van Lingen, ongeveer 40 kilometer van de Nederlandse grens bij Denekamp. Rond 22 uur bleek de brand geblust. De brandweer heeft metingen verricht en daarbij zijn volgens de gemeente Lingen geen afwijkingen aangetroffen, maar de brandweer blijft metingen verrichten.

De brand woedde niet in de kerncentrale, maar in een brandstoffenfabriek naast de kerncentrale. Het is nog onduidelijk hoe de brand kon ontstaan. Er zijn geen gewonden gevallen.

  1. ‘Mogen we het verhaal voor plaatsing even lezen?’
    PREMIUM
    Column

    ‘Mogen we het verhaal voor plaatsing even lezen?’

    Het overkwam me deze week nog eens na een overigens prettig gesprek over een niet nader te noemen onderwerp (‘Feind hört mit’) in de kamer van een wethouder te Oldenzaal. Eén van de gesprekspartners vroeg in al zijn onschuld of het misschien mogelijk was dat de verslaggever zijn artikel voor publicatie nog even wilde opsturen. Zodat hij kon controleren op eventuele fouten en verkeerde interpretaties. Een verzoek dat ik beleefd, maar zeer beslist naast me neer heb gelegd.

Oldenzaal e.o.