Volledig scherm
Foto: Facebook/Politie Oldenzaal

Update | 'Horrorclown' in Oldenzaal blijkt meisje van 14 jaar

OLDENZAAL – Wie zich deze dagen als horrorclown verkleed, komt geheid in de problemen. Toch ging een 14-jarig meisje uit Oldenzaal afgelopen zondag uitgedost als horrorclown de straat op. De tiener trok veel bekijks met haar kleurige gezichtsmasker en houten nepwapen en werd door omstanders in de Eekboerstraat vastgehouden totdat de politie kwam.

De politie Oldenzaal meldt op Facebook dat ze de tiener de ‘ernst van de zaak’ heeft uitgelegd. “Ze heeft niemand lastiggevallen, maar haar verkleding maakte de mensen wel bang”, reageert een woordvoerder. Het wapen en het masker zijn in beslag genomen en het meisje is aangemeld bij bureau Halt, de instantie die jeugdcriminaliteit probeert te voorkomen en bestraft.

Onrust
Over de vraag of dit niet te ver gaat, is de politie duidelijk. “Je jaagt mensen bewust de stuipen op het lijf, in die zin is het een verstoring van de openbare orde”, zegt de woordvoerder. Bovendien is iemand met een masker op en een pak aan moeilijk op leeftijd te schatten. “Doe het gewoon niet. En ouders, spreek je kinderen erop aan als je weet dat ze zich verkleden.” In dit geval waren het ook geen agenten, maar omstanders die zelf actie kwamen. “De onrust was er al. Dat was voor ons de reden haar aan te houden.”

Oldenzaal e.o.