Volledig scherm
PREMIUM
Boeskool is Lös vorig jaar © Robin Hilberink

Valt Boeskool is Lös in het water? ‘Liever veilig dan zonnig feest’

OLDENZAAL - De weersvooruitzichten voor volgend week geven wel enige reden tot nervositeit. Want goed weer is volgens voorzitter Wim Lasonder sfeerbepalend voor een evenement als de Boeskool is Lös in Oldenzaal. "Maar bij een goed feestje is een buitje niet erg."

Lasonder en Hans Lotgerink van de Boeskool-organisatie gaan er vanuit dat de weergoden Oldenzaal goed gezind zijn. Zoals dat vaak het geval is bij grote publieksevenementen in de Boeskoolstad. En ook al valt er een buitje, dat is geen punt.

„De bezoekers maken uiteindelijk het feest”, zegt de voorzitter. „Een veilige Boeskool vind ik ook belangrijker dan een zonnige Boeskool.” Het weerbericht zal ook een vast onderdeel worden van het dagelijkse journaal met de laatste Boeskool-nieuwtjes, dat vanaf 10.00 uur op Facebook wordt geplaatst.

49ste Boeskool

De 49ste Boeskool wordt dinsdagavond ingeluid met een nieuwe aflevering van Boeskool in Concert. De muzikanten van St. Joseph begeleiden gerenommeerde artiesten als Joke de Kruijf en Sjors van der Panne, maar ook een lokaal talent als harpiste Anne Damink.

Net als vorig jaar wordt een aantal bewoners van verzorgingshuizen opgehaald om dit muzikale feestje op de Groote Markt mee te maken. Lasonder: „Een geweldig feest dat past bij het sociaal-maatschappelijk karakter van de Boeskool. De mensen krijgen een gereserveerde plek voor het podium. We zorgen voor een hapje en een drankje en brengen ze na afloop ook weer naar huis.”

Subpodia

De subpodia in de binnenstad zijn voor het Oldenzaalse zomerfeest belangrijk. „In de Steenstraat is een foodplein ontstaan met Kötter, Sprakeloos en de Broodbode. De ondernemers daar hebben zelf voor een aantal artiesten gezorgd en daar zijn we natuurlijk blij mee”, aldus Lasonder.

Datzelfde geldt voor de podia op de Ganzenmarkt (Beach Party) en het Bisschopsplein (Mallorca Party), waar de liefhebbers van dance en house zowel vrijdag als zaterdag terechtkunnen. Beide onderdelen bijten elkaar niet is de overtuiging van Lotegerink. Livemuziek ook elke avond in de tuin van De Bombazijn en voor het muziekcafé De Kroeg, terwijl het pleintje in de Deurningerstraat het domein van het jeugdtheater is.

Oldenzaal e.o.

Poll

Bouwplannen voor dure appartementen in Losser en Oldenzaal sneuvelen

Bouwplannen voor dure appartementen in Losser en Oldenzaal sneuvelen

  • Begrijpelijk, dit soort prijzen zijn veel te hoog (77%)
  • Jammer, daardoor krijg je minder variatie in het woningaanbod (6%)
  • Geef mij maar een goedkopere woning in een buitenwijk (17%)
183 stemmen