Volledig scherm
De gemeente Oldenzaal gaat op zoek naar een nieuwe gemeentesecretaris/algemeen directeur. Vanwege ziekte zet Hennie van Rinsum, de huidige hoogste ambtenaar, zijn functie niet voort. © Carlo ter Ellen

Van Rinsum stopt als gemeentesecretaris in Oldenzaal

OLDENZAAL - Hennie van Rinsum (61) vertrekt als gemeentesecretaris/algemeen directeur bij de gemeente Oldenzaal. Door ziekte was hij al geruime tijd niet meer actief in de ambtelijke organisatie. Op korte termijn wordt de procedure gestart voor het vinden van zijn opvolger.

Ruim acht jaar was Van Rinsum de hoogste ambtenaar in Oldenzaal. In een persbericht meldt de gemeente Oldenzaal dat hij toe is aan een nieuwe uitdaging en om die reden zijn huidige functie niet zal voortzetten. 'Zijn ziekte, waarvan hij thans herstellende is, heeft hem eens te meer doen beseffen dat het leven te kostbaar is om een dergelijke stap uit te stellen.' De komende tijd richt Van Rinsum zich in eerste instantie op zijn 'reintegratie in een functie elders'. Voorlopig blijft hij nog in dienst van de gemeente Oldenzaal.

Zijn taken worden al sinds medio augustus vorig jaar -op interim-basis- waargenomen door Klaas Dekker. Zijn contract loopt nog tot eind augustus. Op dit moment wordt gekeken of de mogelijkheid er is om die periode met een aantal maanden te verlengen. Omdat Dekker op detacheringsbasis bij de gemeente werkzaam is, moet dan wel een oplossing worden gevonden voor de 'beperking' die de Wet Normering Topinkomens met zich meebrengt. In de loop van dit najaar hoopt Oldenzaal een nieuwe gemeentesecretaris/algemeen directeur te kunnen presenteren.

Oldenzaal e.o.