Volledig scherm
De belangstelling voor de bouwkavels in de nieuwe wi9jk Stakenbeek is groot. Veel kavels zijn al in optie gegeven. © Emiel Muijderman

Veel animo voor bouwen in Oldenzaalse Stakenbeek

OLDENZAAL - De nieuwe wijk Stakenbeek, net achter de spoorlijn, is in Oldenzaal een gewilde plek om te wonen. Veel kavels die bestemd zijn voor vrijstaande woningen zijn al in optie gegeven. En ook voor de twee-ondereen-kappers is veel belangstelling.

Circa 130 woningen zijn er gepland in de wijk Stakenbeek, aan weerszijden van de Bisschop Balderikstraat. De gemeente is begonnen met de uitgifte van de kavels in de eerste fase van dit woongebied: tussen de Enschedesestraat en de Spinner. Het gebied is al bouwrijp gemaakt. Op het moment dat de omgevingsvergunning is verleend, kan hier worden begonnen met de bouw.
Van de twaalf kavels die beschikbaar zijn voor vrijstaande woningen zijn er tien in optie gegeven. Zes van deze belangstellenden hebben een bouwplan ingediend bij de gemeente. Eerder dit jaar werd een bijeenkomst gehouden voor mensen die interresse hebben voor een blok van twee in Stakenbeek. Daarvoor zijn vier kavels (acht woningen) beschikbaar; op drie daarvan is al een optie geplaatst.
Eind vorig jaar is ook het Collectief Particulier Opdrachtgeverschap Oldenzaal (CPO) opgericht. De leden hiervan hebben een architect uitgekozen die, op basis van de specifieke wensen, is begonnen met het maken van de eerste schetsen. Medio november wordt bekendgemaakt welke drie ontwikkelaars aan de slag gaan in de nieuwe wijk.

Oldenzaal e.o.