Volledig scherm
PREMIUM
Het nieuwe aanzicht van sportcentrum Vondersweijde. © AGS Architects

Verbouwing Vondersweijde in Oldenzaal weer stap dichterbij

OLDENZAAL - Twee jaar na het besluit om sportcentrum Vondersweijde te revitaliseren ligt er een voorlopig ontwerp op tafel. Volgend jaar zomer klinkt het startsein voor de ingrijpende verbouwing. 

Bijna 8 miljoen euro heeft de Oldenzaalse gemeenteraad over voor de uitgebreide revitalisatie van het sportcluster Vondersweijde. Voor dat geld krijgt het gebouw een flinke facelift, krijgt het recreatiebad een andere inrichting en wordt Vondersweijde een stuk duurzamer gemaakt. De afgelopen maanden heeft de gemeente gesprekken gevoerd met gebruikers van Vondersweijde. De gemeente heeft die input gebruikt bij het opstellen van een voorlopig ontwerp, dat nu op tafel ligt.  

  1. De Oldenzaalse binnenstad heeft wat van zijn oude glans verloren
    PREMIUM

    De Oldenzaal­se binnenstad heeft wat van zijn oude glans verloren

    Mijn wieg mag dan niet in de schaduw van de Plechelmusbasiliek hebben gestaan of in een van de kroegen rondom de Groote Markt, deze oale grieze heeft wel degelijk een zwak voor Oldenzaal. Ik mocht er de middelbare school bezoeken, ging er met veel plezier uit in ’t Siepelke en Club 27 en leerde er in 1980 mijn vrouw nog veel beter kennen dan daarvoor al het geval was. Juist daarom gaan de problemen van de Oldenzaalse binnenstad mij zo aan het hart.

Oldenzaal e.o.

Poll

Druk op openhouden spoedpost neemt toe

Druk op openhouden spoedpost neemt toe

  • Prima, hoe groter de kans dat de post openblijft (68%)
  • Niet doen, huisartsen weten zelf wel wat het beste is (8%)
  • Als er maar een spoedpost in de buurt blijft (24%)
2373 stemmen