Volledig scherm
PREMIUM
© ANP XTRA

Verkeerslichten centrum Oldenzaal ’s avonds uit, Eektestraat standaard op groen

OLDENZAAL - De verkeerslichten in Oldenzaal worden zodanig aangepast dat het verkeer vlotter kan doorrijden en onnodig wachten voor een rood licht minder vaak voorkomt.

Het was een terugkerende bron van ergernis voor veel automobilisten in de stad. Maar aan het onnodig wachten voor een groen verkeerslicht komt dit najaar een eind. Alle verkeerslichten in de bebouwde van Oldenzaal worden aangepast. In het centrumgebied worden de lichten uitgeschakeld tussen 20.00  en 06.00 uur. Op de Eektestraat komen de verkeerslichten standaard op groen te staan voor de hoofdrichting.

 1. Bij een Knarrenhof kijken ze vast niet wie beste een banaan kan pellen
  PREMIUM
  COLUMN

  Bij een Knarrenhof kijken ze vast niet wie beste een banaan kan pellen

  Het idee van een Knarrenhof slaat aan in Noordoost-Twente. Oldenzaal is al een tijdje bezig met het realiseren van een woonhofje voor ouderen en in De Lutte hebben ze er ook wel oren naar. Een hofje waar senioren elkaar af en toe een handje helpen en samen leuke dingen kunnen doen. Maar je komt niet zomaar in zo’n hofje terecht. Nee, je moet wel eerst even in gesprek met Stichting Knarrenhof, om te kijken of je er wel past.

Oldenzaal e.o.

poll

Illegale dump van afval moet fors beboet worden

Illegale dump van afval moet fors beboet worden

 • Zeker, asociaal gedrag mag niet beloond worden (67%)
 • Onmogelijk, dan moet je de dader op heterdaad betrappen (5%)
 • Verlaag eerst de tarieven voor het storten van afval (28%)
912 stemmen