Volledig scherm
Luxe en comfortabel wonen, dat staat de ontwikkelaars van de Hoge Haer voor ogen. Een nieuw appartementencomplex op de plek van het vroegere pand van In Pace. © Stephan Scheper

Verkoop voor luxe wonen in Hoge Haer in Oldenzaal start oktober

OLDENZAAL - De herontwikkeling van het pand waar vroeger In Pace was gevestigd, op de hoek van de Prins Bernardstraat en Haerstraat, gaat beginnen. In oktober, zo is de planning, moet de verkoop beginnen van negentien luxe appartementen in de ‘Hoge Haer’. Op 1 september worden de plannen toegelicht tijdens een informatie-avond -op locatie- voor de buurtbewoners.

Henk Wiggers van Wiggers Vastgoed is opgelucht dat er een akkoord is bereikt met de gemeente over de bouw van een nieuw appartementencomplex. Vooral omdat het huidige pand, dat al jarenlang wordt bewoond door een ‘gerenommeerde anti-kraakbeweging’, bepaald geen sieraad is voor het straatbeeld. „Als lokale partij hebben wij de handen ineen geslagen met projectontwikkelaar Strukton, eigenaar van de grond. Samen willen we hier iets moois realiseren.”
Luxe en comfort worden het uitgangspunt voor wonen in de Hoge Haer. Een locatie met ‘zicht op den Oalen Griezen en de Groene Loper’. De appartementen kenmerken zich door de ruime en lichte vertrekken. Voor welke prijs de appartementen bij de makelaars Schasfoort en Kock Van Benthem straks in de verkoop gaan, staat nog niet vast. Wiggers houdt het nu op een bedrag ‘tussen de 2½ en 3½ ton’.

Doelgroep
Qua doelgroep mikken de ontwikkelaars op ‘mensen die meer ruimte zoeken’. Wiggers: „Alles is gelijkvloers en er zijn geen drempels. Maar dat wil niet zeggen dat we alleen op senioren mikken. Misschien is dit ook wel een interessante plek voor mensen die werken. Er is veel strijd geweest over het bestemmingsplan. Maar we hebben oplossingen gevonden die daar binnen passen. De bouwhoogte is vastgesteld op 17 meter en daar houdt de gemeente zich ook strak aan.”

Oldenzaal e.o.