Volledig scherm
© Reinier van Willigen

Verlossende woord Johan Effing: 'Het blijft droog tijdens optocht Oldenzaal

LOSSER - Het blijft nagenoeg zeker droog tijdens de Twentse Carnavalsoptocht in Oldenzaal. Tot die conclusie komt de Losserse weerman Johan Effing na bestudering van de laatste weermodellen.

"Het valt zondag allemaal reuze mee", spreekt Johan Effing de voor veel carnavalsvierders en wagenbouwers verlossende woorden. "Zeker gezien de prognoses van eerder deze week. Toen werd er weinig goeds voorspeld."

Mooi weer
Volgens Effing zal het weer zondag 'niet zo mooi zijn als zaterdag'. "Want het was zaterdag met 10,5 graden en droog eigenlijk best wel mooi carnavalsweer", stelt Effing vast. Zondagmorgen zal het wellicht niet helemaal droog blijven, houdt Johan Effing een slag om de arm. "Tussen 7 en 12 uur kan er in Oldenzaal iets motregen vallen, maar niet veel. Daarna blijft het zo goed als zeker droog. Wel zakt de temperatuur zondagmiddag terug naar 7 graden met een matige wind uit zuid/zuid-west."

Storm
Maandag is het weer van een heel andere orde, vreest Johan Effing. "Want dan komt er storm en zeker 20 mm regen. Dat is heel andere koek. Of de optcht in De Luytte moet worden afgelast, is niet aan mij. Dat kunnen de mensen daar zelf heel goed bepalen."

Orkaanstoten
Effing wijst erop dat het weer maandag dan misschien wel slecht zal zijn maar nog niet zo slecht als in 1990. "Toen hadden we te maken met orkaanstoten." Effing heeft de geschiedenis van het carnavalsweer vanaf 1970 'in beeld'. Dat is te zien via weerstationlosser.nl

Strenge vorst
"Dan wordt duidelijk", aldus Effing, "dat we in de afgelopen jaren heel wat verschillende weertypes hebben gehad. Van strenge vorst tot lenteachtige temperaturen."

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement  

Oldenzaal e.o.

poll

Sloop van passage Deurningerstraat goed voor hele binnenstad Oldenzaal

Sloop van passage Deurningerstraat goed voor hele binnenstad Oldenzaal

  • Jammer dat het zo lang duurde, hadden ze in 2016 al voor moeten kiezen (55%)
  • Alsof we de leegstand verminderen met een leuke doorgang erbij (27%)
  • Nu alleen nog zorgen dat ook de Vijfhoek er nog een ingang bij krijgt (18%)
235 stemmen