Verplaatsing van de zendmast aan de Schipleidelaan naar een alternatieve locatie kost minimaal twee ton. Extra kosten die de KPN niet wil betalen maar bij de gemeente worden neergelegd.
Volledig scherm
Verplaatsing van de zendmast aan de Schipleidelaan naar een alternatieve locatie kost minimaal twee ton. Extra kosten die de KPN niet wil betalen maar bij de gemeente worden neergelegd. © KPN Zendmast Oldenzaal

Verplaatsing zendmast kost Oldenzaal minimaal twee ton

OLDENZAAL - Een eventuele verplaatsing van de zendmast aan de Schipleidelaan naar een alternatieve locatie kost minimaal twee ton. Zover komt het alleen als de gemeente Oldenzaal dit bedrag wil ophoesten. KPN is dat zeker niet van plan.

In antwoord op vragen van de PvdA-fractie meldt het college dat KPN de extra kosten van een mogelijke verplaatsing op het bordje van de gemeente legt. Die kosten omvatten niet alleen het ontmantelen van de locatie naast het Shell-tankstation maar ook het verleggen van kabels en leidingen en het kappen van bomen op de nieuwe locatie. De precieze kosten worden na de vakantie in beeld gebracht. In de gesprekken tot nu toe heeft de gemeente zich niet uitgelaten over de financiële voorwaarde van KPN. Volgens het college moet hier eerst bestuurlijke besluitvorming over plaatsvinden.  

Verbazing

PvdA-voorman Leon Lulofs spreekt in zijn brief aan het college zijn verbazing uit over het feit dat de raad niet actief is geïnformeerd over de recente ontwikkelingen rondom de zendmast. Volgens B en W zag KPN tot begin deze maand echter geen aanleiding om in gesprek aan te gaan over een alternatieve locatie. Op verzoek van de  Overijsselse Ombudsman hebben gemeente, omwonenden en KPN deze maand twee keer aan tafel gezeten om te praten over de haalbaarheid van een andere locatie.

Ombudsman

Inmiddels is de mast op de beoogde plek geplaatst. KPN stemde er wel mee in om naar de voorkeursplek van de omwonenden te kijken. Waarbij meteen als voorwaarde werd gesteld dat die extra komen voor rekening komen van de gemeente. Het rapport van de Ombudsman over de klacht van de buren dat er in deze kwestie slecht gecommuniceerd is door de gemeente wordt nog met de raad besproken. 

Oldenzaal e.o.