Volledig scherm
De aandacht voor het militaire leven is tanende en dus hoopt de Veteranendag Oldenzaal met een verplaatsing naar april meer mensen te trekken. © Robin Hilberink

Veteranendag Oldenzaal verhuist naar april

OLDENZAAL - Om de jeugd van Oldenzaal en nog meer veteranen te betrekken bij de jaarlijkse Veteranendag heeft de organiserende stichting besloten de dag te verplaatsen van september naar april. Volgend jaar moet dat voor het eerst gaan plaatsvinden, zo vertelde voorzitter Willy Brons van de stichting Veteranen Oldenzaal zaterdag.

,,Oldenzaal is in april 1945 bevrijd en in de weken voorafgaande aan die datum willen we de schoolkinderen betrekken en voorlichten over de rol van veteranen in oorlogstijd", zegt Brons zaterdagmiddag bij de viering van Veteranendag. ,,Op de dag in april hopen we dan meer Oldenzalers te kunnen begroeten en ook jongere veteranen die de voorbije jaren namens Nederland hebben gediend op missies voor vrede en veiligheid in de wereld."

Ontmoeten

Voor Brons is het belang van de dag vooral het ontmoeten van elkaar en het kunnen spreken over wat je als militair hebt meegemaakt. ,,Militairen hebben aan een woord genoeg om elkaar hun gevoel uit te leggen. Ze vertellen meer aan hun maten dan aan hun eigen vrouw."

Kranslegging

In de Herdenkingstuin werd een krans gelegd voor alle gevallen veteranen die wereldwijd gediend hebben. Daarna was er tijd om bij te praten op de Ganzenmarkt, waar meerdere legervoertuigen te zien waren. 

  1. 2019 het laatste jaar voor Oldenzaal Promotie aan de Grootestraat?
    PREMIUM

    2019 het laatste jaar voor Oldenzaal Promotie aan de Groot­estraat?

    OLDENZAAL - Wordt 2019 het laatste jaar dat de medewerkers van Oldenzaal Promotie hun werk doen in het pand van de StadsNoabers aan de Grootestraat? Het zou zomaar kunnen. Omdat er geen zekerheid is over de financiën van de organisatie is schriftelijk de huur opgezegd per 31 december dit jaar. Directeur Frans Sanders benadrukt dat het een kwestie is van risico-afdekking. ,,We hebben geen financiële garanties voor de periode na 1 januari 2020. Als die er niet zijn, kunnen we niet blijven huren.”

Oldenzaal e.o.

poll

Sloop van passage Deurningerstraat goed voor hele binnenstad Oldenzaal

Sloop van passage Deurningerstraat goed voor hele binnenstad Oldenzaal

  • Jammer dat het zo lang duurde, hadden ze in 2016 al voor moeten kiezen (55%)
  • Alsof we de leegstand verminderen met een leuke doorgang erbij (29%)
  • Nu alleen nog zorgen dat ook de Vijfhoek er nog een ingang bij krijgt (17%)
434 stemmen