Vrienden van Boeskool: ‘onvergetelijk’ jubileumfeest van Kadolstermennekes

VideoOLDENZAAL - Onvergetelijk, uniek, historisch; de bezoekers van de Vrienden van Boeskool Live kwamen zaterdagavond superlatieven te kort om het jubileumfeest van de 66-jarige Kadolstermennekes te beschrijven. Een kleine 3.000 feestvierders kunnen jaren later nog zeggen dat ze erbij waren. 

In een immense tent, prachtig aangekleed, was het één groot feest der herkenning. Alle carnavalskrakers van de afgelopen 66 jaar kwamen voorbij en werden bijna allemaal vertolkt door de oorspronkelijke makers. Van Ait Vedan tot De Jeskes Oet; iedereen zong het uit volle borst mee.

Tussendoor kwamen meer professionele zangers als Herman Beunders, Debbie Mureau, Pauline van de Boogert en Daan van der Zee op het hoge podium met (bijna allemaal) Hollandse meezingers. Allemaal werden ze begeleid door een 22-koppig speciaal voor deze avond geformeerde orkest  en een groep swingende danseressen. 

Kippenvel-moment

Indrukwekkend was de opening van de avond: de binnenkomst van alle Oldenzaaalse hoogheden, met de twee Oldenzaalse harmonieën St.Joseph en Semper Crescendo voorop. Het zorgde bij menig bezoeker voor kippenvel. De avond werd op voortreffelijke wijze aan elkaar gepraat door Koen Groenewold. Iedereen was het erover eens; de jubileumcommissie van de Kadolstermennekes had er iets bijzonders van gemaakt.

De  immense tent op de Gazenmarkt was fraai aangekleed.
Volledig scherm
De immense tent op de Gazenmarkt was fraai aangekleed. © Robin Hilberink
‘Vrienden van Boeskool Live’, het grote jubileumfeest van de 66-jarige Kadolstermennekes, trok zaterdagavond bijna 3.000 bezoekers naar de feesttent op de Ganzenmarkt.
Volledig scherm
‘Vrienden van Boeskool Live’, het grote jubileumfeest van de 66-jarige Kadolstermennekes, trok zaterdagavond bijna 3.000 bezoekers naar de feesttent op de Ganzenmarkt. © Robin Hilberink
Vrienden van Boeskool Live werd geopend met het naar binnen trekken van de twee Oldenzaalse harmonieën St.Joseph en Semper Cresendo en alle Oldenzaalse hoogheden.
Volledig scherm
Vrienden van Boeskool Live werd geopend met het naar binnen trekken van de twee Oldenzaalse harmonieën St.Joseph en Semper Cresendo en alle Oldenzaalse hoogheden. © Laurens Wiggers
Een groep danseressen begeleidde menig muzikaal nummer.
Volledig scherm
Een groep danseressen begeleidde menig muzikaal nummer. © Robin Hilberink
Debbie Mureau en Pauline van de Boogert op het podium.
Volledig scherm
Debbie Mureau en Pauline van de Boogert op het podium. © Robin Hilberink
De Doar'n Dölls kwam met een compilatie van carnavalskrakers waarmee ze in het verleden succesvol waren.
Volledig scherm
De Doar'n Dölls kwam met een compilatie van carnavalskrakers waarmee ze in het verleden succesvol waren. © Robin Hilberink

Oldenzaal e.o.